17 Ноември, 2022 10:10 1 031 2

Компютърна прогноза: Бразилия ще спечели Мондиал 2022

  • бразилия-
  • компютър-
  • футбол-
  • мондиал 2022-
  • катар 2022-
  • световно първенство

Компанията Opta публикува пълните данни, като прави впечатление, че те са доста променени спрямо тези, които пак тя показа на света през август тази година

Компютърна прогноза: Бразилия ще спечели Мондиал 2022 - 1
Снимка:

Компютърна прогноза даде пълна картина на това какво се очаква от Мондиал 2022, базирана на софтуер, специализиран в прогнозирането на футбол.

Компанията Opta публикува пълните данни, като прави впечатление, че те са доста променени спрямо тези, които пак тя показа на света през август тази година. Настоящата графика е актуализирана след обявяването на съставите на 32-та финалисти, взети са предвид контузии и други обстоятелства преди старта на Мондиала.

Новият фаворит е Бразилия, въпреки че пак според същата прогноза, това би могло да се случи през възможно най-трудния път, който един отбор може да има до световната купа.

Ако спечели група С, в която е в компанията на Сърбия, Швейцария и Камерун, "селесао" влиза в осминафинал срещу втория отбор от група Н. Прогнозите на Opta сочат именно такъв сценарий, а там съперник е коравият континентален съперник Уругвай, който ще е останал зад Португалия в групата си. На четвъртфинал ще бъде преодолян тима на Испания, а на полуфинал - Аржентина на Лео Меси. На финала Бразилия ще бие Франция, настоящия световен шампион.

Прогнозата означава, че "селесао" трябва да острани в преките елиминации четири тима, печелили титлата в историята - Уругвай, Испания, Аржентина и Франция!

Фаворити за голмайстор са Карим Бензема и Хари Кейн, следвани от Неймар и Меси.

Като цяло шансовете на бразилците за титла са оценявани на 16.3 процента, Аржентина е с 13.1 (а двата тима ще се срещнат на полуфинал, ако спечелят групите и бият в елиминациите), Франция има 12 процента шанс за финал (най-големи от другия поток), следват Англия Испания с по 8.8.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На Финала

    0 0 Отговор
    са : Бразилия-Аржентина :)
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Последните 5 световни първенства познавам,победителите.......в катар шампион няма да е бразилия!