19 Ноември, 2022 15:45 944 0

Арда потрепери, но все пак е на 1/8-финал за Купата

  • арда кърджали-
  • дунав русе-
  • футбол-
  • купа на българия

Кърджалийци се наложиха с 2:1 на градския стадион в Русе и си осигуриха сблъсък с Марица (Пловдив)

Арда потрепери, но все пак е на 1/8-финал за Купата - 1
Снимка: БГНЕС

Арда се класира за осминафиналите на Sesame Купа на България, след като се справи с Дунав като гост в първия кръг. Кърджалийци се наложиха с 2:1 на градския стадион в Русе и си осигуриха сблъсък с Марица (Пловдив).

Отборът на Александър Тунчев откри резултата още в 5-ата минута, когато точен бе Жуниор Палмарес. Гостите държаха инициативата, а второто им попадение падна след почивката. Иван Тилев удвои преднината на своя тим, след като измина час игра, и до голяма степен уби интригата в двубоя.

Йордан Димитров обаче върна "драконите" в играта, разписвайки се в 83-ата минута за 1:2. Домакините се втурнаха на финален щурм в опит да вкарат срещата в продължения, но така и не успяха да стигнат поне до равенство.

В следващия кръг Арда гостува на Марица в Пловдив на 26 ноември (събота) от 13:30 часа.

Дунав (Русе) 1:2 Арда (Кърджали)
0:1 Жуниор Палмарес (5)
0:2 Иван Тилев (60)
1:2 Йордан Димитров (83)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА