Last news in Fakti

27 Ноември, 2022 19:56 2 665 9

Хърватска срази Канада, но „кленовите“ листа отново пишат историята си

  • хърватска-
  • канада-
  • катар 2022

„Шахматистите“ отново са фаворит в Група F

Хърватска срази Канада, но „кленовите“ листа отново пишат историята си - 1
Снимка: БГНЕС

Хърватска срази с 4:1 отбора на Канада, за да възвърне статута си на фаворит на световното първенство по футбол в Катар.

Междувременно обаче Алфонсо Дейвис вкара първия в историята гол за „кленовите листа“ на турнира, за да открие резултата още във втората минута.

„Шахматистите“ след това постигнаха пълен обрат след точните изстрели на Андрей Крамарич и Марко Ливая.

Централният нападател на Хофенхайм добави и второ попадение в 70', за да прати мача далеч отвъд възможностите на съперника и така трите точки да бяха подсигурени за европейския тим.

Ловро Маер оформи крайното 4:1 след страхотна контраатака в 94', а голът му бе поднесен на тепсия от Мирко Оршич, който го постави пред празна врата.

След 4 дни момчетата на Златко Далич ще трябва да свършат още малко работа срещу Белгия, за да си гарантират мястото на елиминациите.

Тези на Джон Хърдман пък ще се борят единствено за собствената си чест срещу Мароко, тъй като нямат шанс за класиране напред, но пък едва ли ще се задоволят с нулев точков актив от дългоочакваното си участие на световни финали.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 каква

    20 0 Отговор
    Липса?
  • 2 Анонимен

    17 1 Отговор
    Хохохо вън! Киротпото ревепс горчиви сълзи!
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 0 Отговор
    Шансовете на белгия да се класира са само победа над хърватия,тогава отпада хърватия или ....мароко.В момента хърватия има по добра голова разлика от мароко....мароко може да отпадне единственно при загуба и победа на белгия с толкова,че головата разлика да е по добра на Хърватия.Мароко може да отпадне и при равен ,ако загуби с повече от 2гола мача си срещу канада.Самия факт,че на мароко не е отбелязан гол.....Нооо не забравяйте има Съдията ,дъдията с,ъдията е ......Има и ВАР.....
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 5 Отговор
    КАНАДА вкараха НАЙ бързия ГОЛ от2014 ГОДИНА
  • 5 електрически Москвич

    21 4 Отговор
    Много ми хареса тоталния разгром над диверсифицираните канадци!
  • 6 ЛИЛИ

    13 2 Отговор
    ДЪРВАРИТЕ ТОЛКОВА СИ МОГАТ
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хрватска ?!

    6 3 Отговор
    На литературен български език тази държава се нарича Хърватия!

    Неграмотници, сър!
  • 9 Усташите

    2 3 Отговор
    балкански селяци с късмет,