Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 11:20 1 372 0

Закриват офроуд сезона в Русе

  • офроуд-
  • спорт-
  • русе

В надпреварата ще се включат 56 екипажа от България, Румъния и Казахстан като за три дни трябва да преминат над 1 000 километра в тежки зимни условия

Закриват офроуд сезона в Русе - 1
Снимка:

След проваления автомобилен сезон от бившия министър Василев, все пак ще се проведе втора офроуд надпревара, с която ще се закрие сезонът. В календара на АФБ бяха предвидени 6 състезания, но безумните заповеди на Василев и прехвърлянето на лиценза от една федерация на друга провали повечето спортни събития в България.

Рекорден брой участници ще стартират в края на тази седмица в „Networx Off-Road – The Challenge 2022” в село Мечка в околностите на Русе.

В надпреварата ще се включат 56 екипажа от България, Румъния и Казахстан като за три дни трябва да преминат над 1 000 километра в тежки зимни условия. Очаква се да се подобри и рекордът за максимална скорост в трасето от миналата година, когато Йордан Тодоров с Jeep Cherokee постигна 183 км/ч засечени с тракинг системата RaceTracking, която е разработена специално за автомобилни състезания и е важна част от обезпечаването на сигурността на състезанието.

Освен професионалните пилоти ще се включат и осем нови екипажа в по-леките класове, които ще проверят своите възможности за първи път в състезание.

По време на състезанието председателите на клубове ще одобрят предложения проект за спортен календар за 2023 година отново с шест състезания.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА