6 Декември, 2022 09:17 2 190 1

Случи се нещо невиждано на Мондиал: Бразилия счупи редица рекорди

  • футбол-
  • бразилия-
  • катар 2022-
  • рекорди-
  • мондиал 2022

Бразилия се превърна в първия отбор, който е използвал всичките 26 футболисти от състава си на Световното първенство в Катар, включително трима вратари

Случи се нещо невиждано на Мондиал: Бразилия счупи редица рекорди - 1
Снимка: БГНЕС

Освен изразителната победа с 4:1 над Южна Корея в осминафинала на Световното първенство, Бразилия счупи редица други рекорди.

Един от тях е абсолютно безпрецедентен дотук в историята на Мондиалите. Бразилия се превърна в първия отбор, който е използвал всичките 26 футболисти от състава си на Световното първенство в Катар, включително трима вратари. Това я превръща в първата страна в историята на световните първенства, която използва цели 26 играчи в едно издание на турнира.

Всичко това стана факт, след като Бразилия си осигури две победи в груповата фаза и направи много промени в последния си мач срещу Камерун, загубен с 0:1. Срещу Южна Корея в игра влезе дори и третият вратар Вевертон, а минути записаха и други играчи като Дани Алвеш, Бремер и Мартинели.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 духайдуду

    1 3 Отговор
    Бразилия счупи редица рекорди. След като ги е счупила,да вземе лепило и да си ги възстанови.