Last news in Fakti

9 Декември, 2022 16:42 1 130 0

Обвиняват Ювентус и в машинации по сделките за Жоао Кансело, Леонардо Бонучи и куп други звезди на отбора

  • ювентус-
  • жоао кансело-
  • леонардо бонучи

Обръчът около „бианконерите“ се затяга

Обвиняват Ювентус и в машинации по сделките за Жоао Кансело, Леонардо Бонучи и куп други звезди на отбора - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус отново попадна в горещи води след началото на разследването на италианската прокуратура, довело до смяната на цялото ръководство в клуба. Последната информация, която Gazzetta dello Sport публикува днес, е свързана с машинации по куп сделки с някои от най-големите имена, преминали в последните години през редиците на „старата госпожа“.

Част от разследването е насочено към стойността на трансферите, защото прокурорите смятат, че се водят двойни преговори за официална цена и реалната, която плащат „бианконерите“ с оглед инфлацията на спортния пазар.

Сред най-емблематичните сделки, които се проверяват, са тези за Жоао Кансело и Данило с Манчестър Сити, за Леонардо Бонучи и Матия Калдара с Милан, за Леонардо Спинацола и Лука Пелегрини с Рома, за Миралем Пянич и Артур Мело с Барселона и за Емре Джан с Борусия Дортмунд.

Има данни за цели 22 съмнителни трансфера, макар да е много трудно подобни машинации да бъдат доказани, тъй като няма единен орган, който да прави официално оценяване за стойността на играчите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА