Last news in Fakti

11 Декември, 2022 14:00 1 817 13

Френки де Йонг: Величието на Лионел Меси оказа влияние върху съдията

  • френки де йонг-
  • нидерландия-
  • аржентина-
  • лионел меси-
  • съдия-
  • футбол

Нидерландия стигна до забележително завръщане от 0:2 до 2:2, за да се стигне до продължения и дузпи

 Френки де Йонг: Величието на Лионел Меси оказа влияние върху съдията - 1
Снимка: БГНЕС

Полузащитникът Френки де Йонг определи съдийството на четвъртфинала на Нидерландия срещу Аржентина (2:2, 3:4 след дузпи) на Мондиал 2022 като „скандално“, твърдейки, че реферът Антонио Матеу Лаос е бил повлиян от Лионел Меси.

Нидерландия стигна до забележително завръщане от 0:2 до 2:2, за да се стигне до продължения и дузпи. Лаос беше критикуван за представянето си, след като показа 15 жълти картона по време на мача.

Капитанът на Аржентина Меси каза, че Лаос не се е „справил със задачата си“, а бившият му съотборник в Барселона Де Йонг е на мнение, че присъствието на аржентинската звезда на терена е допринесло за това.

„Когато изтече редовното игрово време, всички играчи на Аржентина отидоха при него и оттогава нататък той свиреше само за тях. Обувката на Юриен Тимбер беше изритана, но след това той свири за фаул срещу нас. Люк де Йонг просто печели нормален въздушен двубой и той свири фаул, те ритат топката към нашата скамейка, а той не се интересува. Меси поема топката с ръка, той подминава ситуацията. Беше наистина скандален. Лаос е добър човек, добър съдия. Но този път поведението му беше извън разума. Мисля, че загуби нивото си в продължението. Възможно е величието на Лионел Меси да е оказало влияние върху това. Не е вината на съдията, но се отрази на играта“, заяви Френки де Йонг.

Само Испания, на четири пъти, има повече поражения на дузпи на Световното първенство от Нидерландия, една победа, три загуби, докато Аржентина е надделявала с точните удари на турнира по-често от всеки друг отбор с пет успеха и едно отпадане.

Начинът на поражението на Нидерландия остави Де Йонг шокиран, като полузащитникът разкри, че е бил убеден, че те ще вдигнат трофея:

„Бях убеден, че ще спечелим, когато изравнихме. Вярвах до последно, че ще станем световни шампиони“.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това Световно ли е

    6 0 Отговор
    или цирк "Балкански"?
  • 2 АВЕ...ТОЗИ НЕР..ДЕРЛАНДСКИ...

    13 7 Отговор
    НАРКОМАН БИЛ СИГУРЕН ЧЕ ЩЕЛИ ДА СТАНАТ СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ...И ДО НЯКЪДЕ Е ПРАВ ЧЕ СА ШАМПИОНИ..САМО ЧЕ ПО ЛИЦЕМЕРИЕ НАГЛОСТ АРОГАНТОСТ ДВУЛИЧИЕ И НЕЗАЧИТАНЕ НА ПАРТНЬОРИТЕ СИ В ЕС....СМЕШНИЦИ СЛИЧАЙНО ИЗРАВНИХА...НИЕ СМЕ ГИ РАЗБИВАЛИ НАСРЕД АМСТЕРДАМ 2:0 ЗА БЪЛГАРИЯ...НИСКАТА ИМ ЗЕМЯ СКОРО ЩЕ ПОТЪНЕ ОТ МАРОКАНЦИ...НО ТОВА Е ДОБРЕ ...

    Коментиран от #7

  • 3 Лилипутин

    6 8 Отговор
    Величие, хахаха, тоя палячо нищо не е постигнал с НО на Аржентина !!!

    Коментиран от #4

  • 4 един

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Лилипутин":

    Шампион на ЮА,Световен шампион за младежи 2005год,Олимпийски шампион,2-ро място на СП през 2014год,това нищо ли е,според тебе?А личните награди 7ЗТ и 6ЗО?Освн това,10 пъти шампион на Испания,4 пъти Шампионска лига,8 пъти Суперкупа на Испания,по 3 пъти Световно клубно първенство и Суперкупа на Европа,изиграни над 1000мача и т.н.,/липсва му само Световна титла/!

    Коментиран от #8, #13

  • 5 слаб съдия

    7 5 Отговор
    Абсолютно вярно, съдията изцяло свиреше в полза на наглрите аржентинци. Щом някой докосне Меси, свири фаул. А аржентинците ритаха като обезумели, имаше един за червен картон, но испанецът бе гузен, объркан и страхлив и не му показа. Аржентинците винаги са си служили с мръсни номера още от времето на световното у тях през 1978г., когато военната хунта купи титлата за Аржентина.
  • 6 Инфантино не е инфантилен

    5 5 Отговор
    Не мога да гледам аржентинците, противни са ми, особено този Меси, как не им омръъзна само за него да говорят. Представителите на културните нации отпаднаха- Германия, Белгия , Холандия,Англия, а Италия даже я няма на световното.На такова нагласено световно, може и Мароко да стане шампион, каквото е решил ония плешатия.На него жена му е арабка.
  • 7 Гочоолу

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "АВЕ...ТОЗИ НЕР..ДЕРЛАНДСКИ...":

    Ти откъде знаеш, че е наркоман? Да не би да си от полицията в Амстердам или в Барселона? И, ако е такъв, как ще го пуснат да играе? БайГаньовщина.
  • 8 еврокрем

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "един":

    липсва му и съдията с Челси
  • 9 Павел пенев

    3 7 Отговор
    Наркоманите от Негроландия предизвикаха всички скандали.
  • 10 Меси Симуланта

    8 1 Отговор
    Меси направи много нарушения срещу Нидерландия,но съдиите само гледат и нищо не правят.
  • 11 Лионел Балони

    5 1 Отговор
    Във вторник 13.12. вечерта има самолет от Доха до Буенос Айрес. Самолетът ще бъде пълен с делегацията на Аржентина за световното, разстоянието се изминава за 10 часа.
  • 12 Гост

    2 1 Отговор
    Всички са се впрегнали да правят джуджето световен шампион и да стане "най-великия" играч в историята.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.