13 Декември, 2022 14:15 1 562 1

Ferrari представи новия шеф във Формула 1

  • спорт-
  • ferrari-
  • формула 1-
  • фредeрик васьор-
  • матиа биното

Васьор се раздели с Alfa Romeo по-рано днес, след шест години в тима

Ferrari представи новия шеф във Формула 1 - 1

От отбора на Ferrari потъврдиха, че Фредeрик Васьор ще бъде новия шеф на "черните кончета" във Формула 1. Той поема поста от Матиа Биното след скорошната оставка на 53-годишния специалист.

Васьор се раздели с Alfa Romeo по-рано днес, след шест години в тима.

Французинът има над 25 години опит в моторните спортове, се казва в съобщението на Ferrari, а от над 10 години работи във Формула 1.

“Много съм доволен и за мен е чест да поема лидерството на тима на Ferrari. За мен Скудерията е върхът на моторните спортове, нямам търпение да започна работа с талантливия екип в Маранело”, заяви Васьор.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    2 1 Отговор
    Биното е добър, според някои гениален инженер, но мястото му не беше на този пост и за жалост го загубихме и като специалист. Но според новините, новата концепция на е Ферари е по-скоро червен Редбул.