Last news in Fakti

15 Декември, 2022 17:03 955 1

Глас от Европейския съд: УЕФА и ФИФА правилно заплашиха с изключване основателите на Супер Лигата

  • уефа-
  • фифа-
  • супер лига-
  • атанасиос рантос

Думите са на главния адвокат по подобни дела в най-висшата европейска правна институция

Глас от Европейския съд: УЕФА и ФИФА правилно заплашиха с изключване основателите на Супер Лигата - 1
Снимка: БГНЕС

Футболна Супер Лига се разпадна след по-малко от 48 часа при основаването си преди близо две години, а ето, че днес главният адвокат към Европейския съюз - Атанасиос Рантос, изрази личното си мнение, че УЕФА и ФИФА са постъпили правилно, като са заплашили инициаторите с изключване от своите структури, предаде Reuters.

Правилата на ФИФА и УЕФА, които забраняват създаването на нови състезания без тяхно разрешение, кореспондират с европейското законодателство. Супер Лигата е свободна да създаде свое независимо футболно състезание извън екосистемите на ФИФА и УЕФА, но не може в същото време да продължава да участва в техните надпревари“, каза Рантос по-рано през седмицата.

От Европейската футболна централа благодариха публично за изказаното мнение от един от най-големите експерти по европейско право и изразиха увереност, че съдът ще се произнесе в тяхна полза догодина, когато делото приключи.

Думите на Атанасиос Рантос не обвързват Европейския съд по никакъв начин. Той е главен адвокат, но над него има съдии, които ще вземат крайното решение.

Припомняме, че Ювентус, Барселона и Реал Мадрид са единствените клубове, които продължават да се борят активно за сформирането на Супер Лигата.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудо

    3 0 Отговор
    То направи ли се Супер Лига, никой в Испания, Англия и Италия няма да ти гледа фифи и уефи. И без това календарът на клубовете не може да побере 70 мача.