Last news in Fakti

22 Декември, 2022 08:30 2 958 0

Бомбата на 1/8-финалите на Купата на Лигата е факт

  • чарлтън-
  • брайтън-
  • карабао къп-
  • футбол-
  • блекбърн-
  • нотингам

Чарлтън елиминира Брайтън след изпълнение на дузпи

Нотингам се класира убедително за 1/4-финала на "Карабао Къп", побеждавайки с категоричното 4:1 Блекбърн като гост на "Иууд Парк". През първото полувреме мачът бе равностоен, но през втората част отборът от Висшата лига наложи превъзходството си и сломи съпротивата на своя съперник.

Бренън Джонсън откри за гостите от дузпа в 13-тата минута, но Скот Уортън изравни в 43-тата. След това обаче "червените" изковаха победата с попадения на Джеси Лингард в 53-тата, Тайуо Айуоний в 79-ата и отново Бренън Джонсън в 92-рата минута.

В другия мач от тази фаза Чарлтън поднесе изненадата, елиминирайки Брайтън след изпълнение на дузпи. Двата тима не си отбелязаха в редовното време и продълженията, а при дузпите драмата бе пълна, като и двата тима пропуснаха по 3 от първите си 5 дузпи, като решаващо се окаца седмото изпълнение за гостите, което бе пропуснато от Мойзес Кайседо и така Чарлтън е на 1/4-финал, а Брайтън приключва участието си в турнира.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА