Last news in Fakti

23 Декември, 2022 12:30 2 833 25

Френски парламентарист поиска от ФИФА да отнеме трофея на Мартинес заради грозния жест

  • аржентина-
  • емилиано мартинес-
  • карл олив-
  • фифа-
  • футбол-
  • катар 2022-
  • мондиал 2022

Мартинес имаше изключително представяне на Световното първенство в Катар

 Френски парламентарист поиска от ФИФА да отнеме трофея на Мартинес заради грозния жест - 1
Снимка: БГНЕС

Френският парламентарист Карл Олив иска ФИФА да наложи санкции срещу вратаря на световния шампион Аржентина Емилиано Мартинес.

Мартинес имаше изключително представяне на Световното първенство в Катар. Той допринесе изцяло за титлата, спечелена от Аржентина, получи трофея за най-добър вратар на надпреварата, но изявите му бяха помрачени от няколко неприлични жеста.

Французите са обидени, а Карл Олив, бивш журналист и мениджър на футболен клуб, в момента депутат, настоява ФИФА да му отнеме отличието за най-добър вратар. „Мисля, че трябва да отдадем дължимото на отбора на Аржентина, който е заслужен световен шампион. Беше много добър финал, но отношението на Емилиано Мартинес е погрешно. Този вратар е напълно извън феърплея.

Като гледам неприличния начин, по който размаха трофея си за най-добър вратар на турнира, защото той е супер вратар, ми се иска ФИФА да му отнеме трофея.

Надявам се, че ще има подадена жалба от Френската футболна федерация за куклата Килиан Мбапе. Непоносимо е, неприемливо. Това не е част от спорта. Давате ли си сметка колко е деградирал? Може ли това да е пример?", каза Карл Олив, цитиран от Eurosport.

По време на парада по улиците на Буенос Айрес вратарят на Астън Вила беше уловен да се подиграва с Килиан Мбапе, голмайсторът на наскоро приключилото Световно първенство. Мартинес държеше кукла с лика на звездата на ПСЖ и направи иронични жестове, слагайки пръст на устата си.

Мартинес имаше още няколко спорни момента и по време на турнето в Катар. Най-нашумялата му реакция беше тази по време на награждаването, когато той направи неприличен жест с току-що получения приз за най-добър вратар, слагайки го пред срамните си части.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нищо му няма на жеста

    37 15 Отговор
    жалки френски еврейджендърчета

    Коментиран от #6

  • 2 плевен

    12 20 Отговор
    Не се наказва футболиста. Наказва се федерацията или по- добре страната, а те да се разправят с този дегенерат. Ако искат.
  • 3 честен ционист

    9 1 Отговор
    Няма да го накажат бре. Вързали сме му гривничка на десната ръка.
  • 4 Соваж бейби

    14 14 Отговор
    Да си задържи трофея,спечелил го е !
    Като спортист да му бъдат отнети правата,това което направи и другите сцени не трябва да се толерират !За всички не само този ,дори Меси който много обичах видях истинското му лице .Как е възможно като капитан на отбора да разреши и той да участва заедно в цялата трагикомедия?Това спортисти ли са или расиски комплесари ?Нещо трябва да се случи за да се научат спортистите ако го нямат много в главата разбираемо е ,по малко са учили .Поне на поведение и как да се държи в обществото ,особено когато представяш държавата си на световно ниво !

    Коментиран от #12

  • 5 Фифата

    11 7 Отговор
    Щяла да му вземе трофея кога францетата забранят лгбт-то
  • 6 Соваж бейби

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "нищо му няма на жеста":

    Голяма част от българина съзнава нещо случило се само ако свързано с България !Представи си че беше с България срещата ?Има и много коментари за цветова гама хора и т..н.т...и от там се вадят и други заключения !Просто си помисли и за факта че в днешно време няма много бели юрнали се да спортуват ,има си доктор,адвокат,архитект куп мечтани професии в която да мотивараш детето си....малко хора мечтаят детето им да работи като спортист !И че България си няма голяма част афро заселници , доказали се в спорта ,ако пък имаше и са добри играчи също щеше да има такава селекция повярвай ми,като френската.
  • 7 Агата

    18 4 Отговор
    Абе аз французи освен вратарчето в продълженията не видях. 10 малки негрочета - разказ от Агата Кристи....
  • 8 Шака Зулу

    17 5 Отговор
    Тия френските чернилkи как трябва да им се вика? Сигурно афро-французи....
  • 9 Леля Гошо

    18 4 Отговор
    Никой нямаше да се сърди ако си беше заврял трофея отзад.

    Коментиран от #10

  • 10 Соваж бейби

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Леля Гошо":

    Я па ти,после трябваше да ходи с памперс да не прави пътека и цапа с конкременти,колегите и около него пода само аромата щеше да се усеща... по пътя с ватобуса и посрещането в родината му .Колкото и да е прост не би стигнал до такъв избор ,и все пак не съм сигурна може да не му дошко ум?
  • 11 Кочана

    6 9 Отговор
    Не само отнемане а и глоба заслужава бозайника
  • 12 123

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Соваж бейби":

    Аз французи в отбора на Франция ведях 2-3 човека , другите си бяха африканци, защо не забраняват на такива да не играят в страната приемник .

    Коментиран от #13

  • 13 Соваж бейби

    2 10 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    Във вторият ми коментар съм го написала,не знам не съм селекционер ,спортистка ...?Как да ти обясня на български че тук има цветни хора от островите,заселници,мигранти...Знае се и историята с Наполеон как ги е довел тук !Та като живеещи такива ,второ,трето поколение нали трябва да им се даде право и на тях ,да учи,да спортува ...тези хора съществуват не можем да ги дискриминираме .Ами няма много бели кандидати ,ако имаше щяха да са на терена ,шокиращо защото за първи път се случи .Не знам може би някой учени трябва да обяснят за гена в спорта коя раса и защо наделява не знам ...Например за афро шахматист не съм чувала или да е първенец ??Не може белите хора да са най добри във всичко....не знам
  • 14 Франчулята

    9 0 Отговор
    що се цупят,нека си гледат транссексуалните паради и после да коментират
  • 15 Реалистът

    10 0 Отговор
    Я да коментират гаджето на беембето и да не се занимават с най добрият вратар в света.А поздравът беше за французите дето го освиркаха при награждаването.

    Коментиран от #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Много

    1 1 Отговор
    Правилно. И не само това, да се извини публично или да го приберат където му е мястото.

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 МАХМУД

    3 0 Отговор
    ПРЕДИ ЕДНА СЕДМИЦА В АНАДОЛСКА ТРАКИЯ НАМЕРИХА КАМЕНЕН БАРЕЛЕФ НА 11000 ГОДИНИ. ТРАКИЙЦИТЕ СА ИЗДЪЛБАЛИ В КАМЪКА ДВА ЛЕОПАРДА А МЕЖДУ ТЯХ МЪЖ ДЪРЖАЩ СЕ ЗА ОНАЯ РАБОТА. ТАЯ СЦЕНА СЕ ВОДИ СПОРЕД УЧЕНИТЕ ЕРОТИЧНА....... МАКАР ЧЕ НАЙ ВЕЧЕ ОЗНАЧАВА ЯГУАРИТЕ НЕ МЕ ПЛАШАТ ДА МИ ГО ЯДЪТ....
  • 22 реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Реалистът":

    Абсолютно точен коментар.Отбора на Централна Африка до 60 та мин. не бяха отпавили един удар чакаха аржентинците сами да се бият.Отдавна не бях гледал отбор да играе с такъв хъс като този отбор на Аржентина -с малко повече късмет можеби Англия заслужаваше да е финалист
  • 23 ЖЕСТЪТ САМ ПО СЕБЕ СИ НЕ Е НИТО ГРОЗЕН,

    0 0 Отговор
    нито достоен за подражание .всичко е въпрос на тълкуване. Виж, за французите безспорно е, че трябва да бъде наказан този, който ги принуди да си пропуснат дузпите... Впрочем - навремето един френски съдия "не видя" очевидна , очеизвадна дузпа - и предреши финала на цяло световно първенство, ама тогава не казаха нищо...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.