Last news in Fakti

24 Декември, 2022 19:00 2 609 1

Хърватска легенда може да поеме Ботев Пд

  • роберт просинечки-
  • футбол-
  • ботев пловдив-
  • антон зингаревич-
  • желко копич

53-годишният Просинечки в момента е свободен и би могъл да поеме отбора

Хърватска легенда може да поеме Ботев Пд - 1
Снимка:

Хърватската легенда Роберт Просинечки може да поеме Ботев Пловдив. "Канарчетата" са в търсене на нов треньор, след като Желко Копич напусна.

53-годишният Просинечки в момента е свободен и би могъл да поеме отбора. Той е бил предложен на собственика Антон Зингаревич, който в момента проучва възможността да доведе легендарния халф на Коматево.

Като футболист Просинечки участва на 3 световни първенства (1990, 1998 и 2002 г.),а през 1998-а завършва трети с Хърватия на Мондиала във Франция.

Треньорската кариера на легендата започва като помощник в националния отбор на "ватрените", след което води сръбския гранд Цървена звезда и турския Кайсериспор. Между 2014-а и 2017-а година е наставник на националния отбор на Азербайджан, а след това и на Босна и Херцеговина.

За последно той води словенския Олимпия Любляна, но заради сериозни разминавания относно визията за развитието на клуба, Просинечки напусна със скандал.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Бидон

    0 0 Отговор
    Не им трябва тоя - откъдето мина, навсякъде се провали с грим и трясък.