8 Януари, 2023 19:00 2 449 22

Политическо решение може да доведе Левски до фалит

  • левски-
  • футбол-
  • букмейкъри-
  • спонсор-
  • спонсори

Определени политици искат през седмицата в парламента да се вземе решение, което сериозно да ограничава рекламирането на хазартните компании, които спонсорират целия българския футбол и спорт

Политическо решение може да доведе Левски до фалит - 1

Политическо решение може да доведе до фалита на футболния гранд Левски. Това почти сигурно ще се случи, ако бъде приет закон срещу рекламата на лицензирани хазартни компании в България. Определени политици искат през седмицата в парламента да се вземе решение, което сериозно да ограничава рекламирането на хазартните компании, които спонсорират целия българския футбол и спорт.

От грандовете в България най-засегнат ще бъде Левски, който има финансови проблеми от години и задължения на стойност над 20 милиона лева. Както е известно, 26-кратните шампиони все още съществуват само и единствено благодарение на своите страхотни фенове и на основния си спонсор “Палмс Бет”, който трябва да инвестира над 22 милиона лева в клуба за пет години. А сега ще трябва да се оттегли, ако такъв закон бъде приет.

Така думите на Иво Ивков от миналата седмица, че Левски може да има изключително тежък период около лицензирането, ако не постигне договорености на дадени нива, може да е по-малкият проблем, който ще надвисне над клуба.

Още по-лошата новина за “сините”, които от месеци преговарят за промяна на собствеността, е, че разговорите с “Юнайтед Груп" и "Спорт Републик”, които са в заключителна фаза, ще пропаднат официално и така очакваното спасение за клуба няма да бъде осъществено.

Както е известно, компанията "Спорт Републик", чийто основен акционер е магнатът от сръбски произход Драган Шолак, държи 80% от правата на английския Саутхамптън.

Бизнесменът и хората около него имат сериозни амбиции да вземат и стабилизират Левски, като първото нещо, което желаят да направят е изграждане на модерна база и построяването на нов стадион, за да може “сините” да почнат да генерират възможно най-бързо повече приходи, след което да бъдат изчистени всички задължения към държавата и различните кредитори.

Бъде ли приет закон срещу рекламата на хазартните компании обаче, тази сделка пропада на мига.

Това означава, че.....
- Левски ще загуби своя генерален спонсор
- Пропада сделката с могъщия нов инвеститор
- Няма да има нов стадион
- Най-вероятно ще предстои фалит

Защото именно лицензираните компании дават най-много пари за реклама във футбола, както у нас, така и по света. Примерите са безкрайно много, като се започне със завършилото преди 20 дни световно първенство в Катар, където Betano, беше основен спонсор на ФИФА. Официалният партньор на УЕФА е Bwin, Tipico пък е генерален спонсор на Бундеслигата. В най-силното клубно първенство на планетата - Премиър лийг, повечето отбори са спонсорирани от бетинг компании.

Дори в заобикалящите ни държави Гърция, Сърбия и Румъния хазартната реклама е позволена за лицензираните компании, а предложението за нов закон в България ще помага единственото на нелегалния хазарт.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДрБр

    39 17 Отговор
    Отдавна трябва да са в група "В"

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Така де

    23 28 Отговор

    До коментар #1 от "ДрБр":

    Където е и мястото на етрополе-литекс

    Коментиран от #10

  • 3 Ъмм да

    35 15 Отговор
    И не са 20 мил, само към нап са над 12 мил. Вече са почти 40 мил. Въпроса е, защо нап 2 год не им праща синдик, като Леца не спазва договора с нап за разсрочените милиони и говедата не си плащат. Друг е въпроса, защо Мукета и бфс им дават 2 год лиценз. Ай у в група, к.....а на всички власти. ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ХАЗАРТА, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАТЪМНЕН ПО ТВ, ПОНЕ ОТ 06 часа Сутринта, до 22:00 часа ВЕЧЕРТА. НА СТАДИОНИТЕ ДА СА МАЛКИ РЕКЛАМИ И ДО ОПРЕДЕЛЕНИ КВАДРАТИ И БОРДОВЕ СЪЩО.
  • 4 Стоян Александров

    29 12 Отговор
    За милионерите, даже за милярдерите от Левски им е все тая. Те са цял месец в Дубай на почивка. А ние мизеруваме и гбием тук в България, ама на тях им е все тая та нали перът мръсните пари на мафията. А като си дойдат пак ще ревнат че нямат пари и феновете ще съберат стотинките. А розовите, за тях кой плаща, какви пари се плащат, от къде са тези пари, кой дава ??? Пълна провека на Левски за последните 33 години и ще видите ЧУДЕСА....!!!

    Коментиран от #11, #20

  • 5 Барзов

    39 2 Отговор
    Как ще рекламираш хазарт по телевизията?Като няма реклами на цигари да не е свършил света!
    Ученици започнаха да залагат от телефоните си в час!Това нормално ли е?
  • 6 СЗО

    28 12 Отговор
    Айде бе, няма ли да ни отърват от тази мъка Уевски!
  • 7 Матадор

    22 11 Отговор
    Закривай!Евроидиотски драми,клошария и херц!🐂💩🐂💩🐂💩
  • 8 по точно

    18 8 Отговор

    До коментар #1 от "ДрБр":

    в селската група!Хем ще бият....
  • 9 Източна ртомелия

    16 6 Отговор
    Факти защо вкарвате лъжлива информация. Евентуалния нов собствени в лицето на Спорт Републик не притежава къщи за залагания. А в статията се пише за точно такива компании притежаващи такъв лиценз. Ама кой да ви вярва
  • 10 те бяха

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "Така де":

    ,сега на ред са другите.....
  • 11 той

    9 7 Отговор

    До коментар #4 от "Стоян Александров":

    Уважение за такива фенове, като теб.
    Казват истината в очите, а не се занимават, като някои ( Л.......14) с изтъркани коментари.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Новичок

    14 2 Отговор
    Най накрая,пфу Браво.Писна ми до го гледам оня Криско и другите айляци да рекламират хазарт по телевизията.Трябва и физическите казина също да се закрият,заедно с лихварите от бързите кредити.
  • 14 Фактъ

    5 1 Отговор
    Надай се к ..е на пяни жени .
  • 15 Пешо

    10 8 Отговор
    Най после ще свърши агонията на Левски. Ще спре и рекета за пари към левскарите.
  • 16 Ех тоя

    9 10 Отговор
    Левски направо ви бьрка вьв Зурлите Припознати.Споко не се коркайте толкова Припооци .
  • 17 Всички знаят

    10 7 Отговор
    Не, бе! Политическо решение ги държи все още! Но не може вечно!
  • 18 така е

    2 2 Отговор
    ще минят през таргата и на пангара.....
  • 19 Български овчи мозъци

    4 2 Отговор
    На всякъде по света се рекламират. Значи и да не серекламира и тотото
  • 20 Левски 1914

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Стоян Александров":

    Като си толкова ербап ходи да станеш финансов директор Парите за Дубай са осигурени от спонсори.

    Коментиран от #21

  • 21 Тото 1 и Тото 2

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Левски 1914":

    А нещо за милионите дългове към НАП ?
  • 22 Майк Алън Патън

    0 0 Отговор
    Това за фалита е една ЧУДЕСНА ВЕСТ ! Нали ?