Last news in Fakti

12 Януари, 2023 14:00 1 143 7

Спортното министерство стартира процедура за концесия на "Герена"

  • футбол-
  • левски-
  • спортно министерство-
  • ммс-
  • герена-
  • весела лечева

Комисията трябва да организира и проведе подготвителни действия, регламентирани в Закона за концесиите, включително проекти на обявления за откриване на процедура и на документация за концесията

Спортното министерство стартира процедура за концесия на "Герена" - 1

Със заповед на министър Весела Лечева от 12 януари 2023 г. Министерството на младежта и спорта с участието на Областна администрация на област София създава комисия, която да изготви проект на предложение до министъра на младежта и спорта за възлагане на концесия на обект „Спортен комплекс за професионален и масов спорт „Георги Аспарухов“, гр. София. Комисията трябва да организира и проведе подготвителни действия, регламентирани в Закона за концесиите, включително проекти на обявления за откриване на процедура и на документация за концесията.

При провеждането на подготвителните действия по Закона за концесиите комисията трябва да изготви и представи на министъра на младежта и спорта необходимата проектна документация за възлагане по реда на Закона за обществените поръчки, изготвянето на правен, технически и финансово-икономически анализ на концесията.

Проектът за концесия на обект „Спортен комплекс за професионален и масов спорт „Георги Аспарухов“, гр. София, е включен в Плана за действие за държавните концесии за периода 2021-2027 г. Той е одобрен от Министерския съвет на 17 февруари 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    5 3 Отговор
    И сега като текнат едни пари...
  • 2 ЕС фен

    6 2 Отговор
    Да подчертая - концесия от 1 лев за 35 години.

    Коментиран от #4

  • 3 Внос / Износ

    8 3 Отговор
    Не искат да плащат концесия, а търсят държавно финансиране да реконструкция на стадиона.
    Данъци не плащат , а търсят държавна собственост за без пари!
    Пълен абсурд и липса на интерес .
    Но както се казва Господ дава , но в кошара не вкарва!
  • 4 По-добре така

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "ЕС фен":

    отколкото Жужето да прилапа 60 държавни дка в центъра на столицата и Армията да стане Литекс Тауърс 2

    Коментиран от #5

  • 5 Говедо

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "По-добре така":

    Я обясни как ги прилапа тези 60 декара,бе нещастно теле?
  • 6 Спортист

    2 1 Отговор
    Бързо бързат да не изтърват кокала.Нали по Конституция това е служебно правителство и има определени задачи като концесиите не са между тях, няма право на дългосрочни и стратегически договори.Кой ще ти гледа обаче някаква си Конституция, давай да уреждаме лапачката и да заглавим България за дълго време,защото и затова ще бъдем възнаградени, така действат управляващите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.