Last news in Fakti

18 Януари, 2023 11:02 1 207 3

Лъчо Танев: Беше сложно да накараме играч от Ла Лига, живеещ в Майорка, да отиде в българското първенство

  • лъчо танев-
  • лудогорец-
  • селекция-
  • франко русо-
  • майорка

По принцип Русо не беше в трансферната листа на Майорка и те нямаха планове да го продават

Лъчо Танев: Беше сложно да накараме играч от Ла Лига, живеещ в Майорка, да отиде в българското първенство - 1
Снимка: БГНЕС

Футболният агент Лъчезар Танев отрече, че новото попълнение на Лудогорец Франко Русо ще взима по 40 000 евро на месец. Импресариото сподели и как се е стигнало до сделката между "орлите" и Майорка.

"В Лудогорец си има таван на заплатите. Не искам да влизам в подробности и да казвам конфиденциална информация. Само ще кажа, че сумата е надолу. Работим с Лудогорец и Майорка по този трансфер още преди Коледа. Знаете, че откакто братя Домусчиеви влязоха в Лудогорец, винаги сме работили заедно и коректно. Аз съм в отлични отношения и с Пабло Ортелс, който е спортен директор на Майорка. Той също помогна много.

По принцип Русо не беше в трансферната листа на Майорка и те нямаха планове да го продават. Той може и да не беше титуляр, но те играят с трима в защита и за него често имаше минути. След като се откри обаче възможността за трансфер в България, започнахме преговорите.

По-сложно беше да накараме един футболист, който играе в Ла Лига и живее на красиво място като Майорка, да отиде, с цялото ми уважение, в българското първенство. Но той се впечатли, че отива в отбор, който е шампион и се бори за трофеи.

Аржентинците имат една много силна страна - те никога не се предават, което видяхме и на Мондиал 2022”, заяви Танев пред “Мач Телеграф”.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чук

    7 0 Отговор
    Лъчо, много си се озорил, брат ! Сложно,сложно, но не по-сложно от 40 хилки на месец . Друг е въпросът дали с такива играчи въобще има бългаески футбол ?!?!?!
  • 2 Батето

    1 0 Отговор
    Кви ги дипли Хлебарката ? В България идват само кръчмарски плъхове ! В най-слабото и корумпирано първенство друг няма как да дойде,ако ще да живее и в дворец на Хаваите !
  • 3 Петров

    1 0 Отговор
    Майорка играе винаги 5-4-1. Незнам за какви трима става въпрос. Относно Русо, има много малко минути за отбора,и когато му даваха възможност не се представяше добре.