Last news in Fakti

3 Февруари, 2023 14:00 2 368 1

Най-успешният български боец в ММА с шанс да влезе в топ 10

  • мма-
  • благой иванов-
  • спорт-
  • марчин тибура

UFC Fight Night ще се проведе в Лас Вегас, като Иванов последно се би през месец май миналата година и спечели с разделено съдийско решение срещу бразилеца Маркос Рожерио де Лима

Най-успешният български боец в ММА с шанс да влезе в топ 10 - 1

Най-успешният български боец в ММА Благой Иванов ще се завърне в октагона в неделя. Багата ще премери сили с опасния поляк Марчин Тибура в неделя сутринта. Стартът на двубоите от основната карта е в 8 часа сутринта българско време, а Багата е номер 3 в програмата.

UFC Fight Night ще се проведе в Лас Вегас, като Иванов последно се би през месец май миналата година и спечели с разделено съдийско решение срещу бразилеца Маркос Рожерио де Лима. Към момента Тибура е десети в ранглистата на претендентите в тежка категория на UFC, a Иванов е номер 15. Ако българинът спечели обаче, има голям шанс да влезе в Топ 10.

Полякът е по-високият от двамата - 192 срещу 180 см и съответно има предимство в размаха на ръцете - 198 см към 185 см. 37-годишният Тибура има 23 победи и 7 загуби и е по-опитен от Иванов, чийто баланс е 19-4 (1 отменен резултат) и 3-3 в UFC. Интересното е, че Багата и Тибура са играли срещу двама еднакви съперници досега в кариерите си - Аугусто Сакай и Дерик Люис.

На Благой беше присъдена загуба от Сакай с много спорно разделено съдийско решение, докато полякът бе нокаутиран от него още в 59-ата секунда. Тибура бе нокаутиран и от Люис 12 секунди преди края на третия рунд, докато Иванов отново по-скоро беше ощетен от съдиите, които му присъдиха поражение с разделено съдийско решение.

В главната битка за вечерта пък ще гледаме двубой от тежка категория - Дерик Люис ще премери сили със Сергей Спивак.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вагата

    0 0 Отговор
    И как ще стане като е в поредни загуби? Още една загубя и ще влезне в топ 10 изхвърчали от UFC