Last news in Fakti

5 Февруари, 2023 09:10 4 500 33

Феновете на Ботев с позиция след политическия скандал в Пловдив

  • ботев пловдив-
  • футбол-
  • фенове-
  • колежа-
  • стадион

Вчера организираните привърженици се обърнаха към Общинския съвет на града, администрацията и някои политически фигури

Феновете на Ботев с позиция след политическия скандал в Пловдив - 1

Сдружението на феновете на Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция, след като през последните разбуниха духовете на скандал от политическо естество. Лидерът на ПП ГЕРБ - Бойко Борисов, поиска оставката на кмета на Пловдив - Здравко Димитров, който през 2019 г. беше издигнат от ръководената от бившия премиер партия ГЕРБ. Борисов пожела на градоначалника “под тепетата” да се оттегли заради неуредиците около недовършените стадиони.

Вчера организираните привърженици се обърнаха към Общинския съвет на града, администрацията и някои политически фигури.

Ето и каква е тяхната позиция:

"Уважаеми Ботевисти,

Днес представители на сдружение КПБП, сдружение ПФК Ботев и обединени фракции Бултрас бяха поканени на среща от Бойко Борисов. На нея, в присъствието на градския лидер на партия ГЕРБ Иван Тотев, бе обявено решението за сваляне на доверието на партията от Здравко Димитров и Пламен Райчев.

Беше предложен вариант сдружение ПФК Ботев да бъде официализирано като „контрольор" по разходването на средствата за строителството на Колежа. Очакваме в срок до понеделник вечерта Иван Тотев да разясни в детайли отправеното ни предложение.

В случай, че същото бъде одобрено и прието от нас, настояваме то да бъде гласувано на сесията на ОС Пловдив на 09. 02. 2023 г., паралелно с гласуването на предложението на кмета Здравко Димитров за отпускане на допълнителни средства за довършването на строителството на Колежа. Напомняме, че за строителството на стадион „Христо Ботев“ има законно одобрена обществена поръчка на стойност 53 млн. лв., от които в момента са осигурени 36 млн. лв. и настояваме управлението на града, в лицето на кмета и общинския съвет, да свършат необходимото за осигуряване на недостигащото финансиране и изпълнение на проекта до край.

Заставаме твърдо зад исканията си, обявени на протеста на 01. 02. 2023 г., и няма да отстъпим, докато не бъдат изпълнени.

Не желаем да бъдем въвличани в политически игри. Не желаем да бъдем въвличани и в допълнителна конфронтация с привържениците на градския съперник.

В този случай няма място т. нар. „равнопоставеност" – термин, измислен, за да разделя и противопоставя гражданите на Пловдив по фенски пристрастия. Който твърди, че при финансирането на два съвсем различни инфраструктурни обекта, единият от които строящ се по законно одобрена ОП, а другият съществуващ само в плановете и мислите на определени хора, трябва да има равнопоставеност, да бъде така добър да поиска бюджета на Община Пловдив за 2023 г. да е равен на този на Столична община или поне средствата от бюджета на Община Пловдив за район Западен да са равни на средствата за район Централен.

Уважаеми управляващи (под каквато и да е форма),

Ние, привържениците на Ботев Пловдив, ще очакваме развитие по най-голямата ни болка в срок до общинската сесия на 09. 02. 2023 г., където ще дойдем и ще чуем и видим кой е с нас и кой е против нас! Ще видим има ли политическа воля за решаването на проблеми, създадени от действията и бездействията на цялата общинска власт, и ако трябва, отново ще излезем на улицата!"

ЦЯЛ ГРАД ГОРИ - КОЛЕЖА ДА СЕ ИЗГРАДИ!
Само Ботев!
Бъдете будни!

Сдружение ПФК Ботев, Сдружение КПБП, Сдружение Бултрас Файт Клуб, Фондация Жълто и Черно, Обединени фракции Бултрас


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами като искате

    58 5 Отговор
    Толкова си построите стадион. Защо това трябва да става с обществени средства. Вместо вашия стадион могат да се направят десетки детски градини и съоръжения за спорт за всички пловдивчани.

    Коментиран от #16, #27

  • 2 Срам

    49 6 Отговор
    За името на Ботев! Някакви “фенове” да излизат с политически декларации и да се основават на Боко и мамин Маньо
  • 3 Дани

    36 5 Отговор
    Нищо не схванах! С Бойко (Меси) ли да сме или с кмета! И двамата са честни и почтени хора, не мога да преценя сам с кого да съм!

    Коментиран от #28

  • 4 Левски 1914

    44 5 Отговор
    Много по важни неща има да се направят в Пловдив ( околовръстно , нови булеварди за да се облекчи движението ) вместо да се дават сума ти пари за " Кънчова поляна ".
  • 5 Еее

    29 2 Отговор
    Наистина сте бокл..ци, бе село Комативо. При това мн прости. Една декларация не можете да напишете като хората.
  • 6 един от многото

    30 3 Отговор
    С тези пари може да се разшири пистата за бобслей наречена Южен обход на града , а на отбор с настоящите успехи и възможности като Ботев , и игрищата в Коматево са им много!
  • 7 кочо чистеменски

    29 3 Отговор
    Срамота, едни пънкери ,едни наркомани ,бандите и мутрите на бб да дирежират управлението на законно избран кмет .Извикал бб някакъв клуб на шайки герберски мутри да им каже ,идват избори махаме веднага зико и работете за изборите .Целта на бб е да жертва кмета за сметка на шайката му но няма да му су получи .Пловдив отива в ръцете на ППи ДБ,които ще довършат всичко което е законно ,и в интерес на пловдивчаните .Оставката е поискана може и заради нередовното пълнене на чекмеджетата и не изпълнение на поръчките му около панаира и пр. пр. престъпни поръчки на главатаря на шайката и бандата бб

    Коментиран от #9, #13, #29, #30

  • 8 Гост

    19 3 Отговор
    Предизборната кампания на бою мошенгията е започнала, качвайки още тарикати, от агитката, на клона на бързото забогатяване....
  • 9 Да заради 2 3 хил айлякчии да са харчат

    24 0 Отговор

    До коментар #7 от "кочо чистеменски":

    Милиони. Ами птдръжката после. Вижте ги сииичките клубове дължат пари на кой ли не...... И то за кефа шепа малолетни и непълнолетни бъдещи безработни. МИЛИОНИ ЗА БЕТОНА МОЖЕ А 50 100 БОНА ЗА БОЛНИ ДЕЦА НЕ МОЖЕ...

    Коментиран от #11

  • 10 тиквун

    12 0 Отговор
    Най простите на земята.
  • 11 Гого

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Да заради 2 3 хил айлякчии да са харчат":

    Жълтурите са милиони!!! По 20 лева да даде всеки представи си кво ще стане! Ама за кво по напред? За алкохол, наркотици или стадион? 😘😘😘
  • 12 Фактъ

    13 4 Отговор
    Който се е хванал на лъжите на Боко , не е прокопсал . А кюлчетата , а Барселона ? С държавни пари ще строи стадиони на чатни дружества или за да може да краде и да печели гласове от немислещи фенове . Докога така ?

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Богати ала много бедни на мозък

    13 1 Отговор
    Глупавият кмет строи два стадиона на частници Вместо да стегне огромният градски стадион с размерите на националния пък после нека да играят там Абе как може Милан и Интер, Юве и Торино да играят на един и същ стадион тук не

    Коментиран от #20

  • 15 До Факт

    4 14 Отговор

    До коментар #12 от "Фактъ":

    Това което е направил Боко ,никой не го правил,а кюлчетата и пачките ги видяхме дьфчите ги от 3 години и видяхме че са в болните ви глави така че лекувайте се.

    Коментиран от #17, #19

  • 16 СЗО

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ами като искате":

    Ами правилно. Да събират пари като пирамидата Уевски.
  • 17 бесен

    12 3 Отговор

    До коментар #15 от "До Факт":

    Май ти си забравил да си изпиеш хапчетата. Какво е направил тулупа за тебе, че си му толкова горещ поддръжник? То бива облъчен народ, ама такива като тебе, са най-зле. Крадат го 200, лъжат го, то не мисли, ама яко троли.

    Коментиран от #18, #32

  • 18 До Бесен

    4 14 Отговор

    До коментар #17 от "бесен":

    Ще ти кажа какво е направил толупа за мен ,преди 3 години аз и семейството ми живеехме и работихме като нормални хора огледахме спокойно и двете си деца, всяка година ходихме на почивка грьдьт в който живеем се благоустрояваше , а сега за 3 години опоскаха дьржавата и ровим ДЬНОТО..а колкото за облагоденстеие от Борисов ще ви кажа че той дори не знае за съществуването ми ,а съм човек който различава кога живее добре и кога зле..а втози момент много зле.
  • 19 Фактъ

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "До Факт":

    Пак ли за Тотев ще гласувате ? После пак ще ревете , тогава пак друг ще е виновен . Зико може да не е цвете , но изрази своя позиция за Панаира , различна от Боко в полза на пловдивчани .

    Коментиран от #33

  • 20 Фактъ

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Богати ала много бедни на мозък":

    Стадионите се строят по прищевка на Боко с държавни пари ,а не с парите на пловдивчани с цел да държи агитките и да ги използва по избори . Кмета има грижа за общинските средства , за държавните отговарят министерствата. Така , че Боко не може да вини кмета , че не му минават номерата .
  • 21 Ботевист

    6 2 Отговор
    Боко започна предизборната кампания
  • 22 2023

    4 3 Отговор
    Цялата дъндания е заради собственика - руснак, Бойко след затвора изпълнява политически поръчки, отновое главен комисар на натовското гестапо мвр

    Коментиран от #23

  • 23 Фактъ

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "2023":

    Точно , че собственика на Ботев е руснак , затова Боко иска да му се построи стадиона и то с нашите пари , на всички българи . Боко е с тежка зависимост от Русия и няма мърдане . Който разбрал , разбрал .
  • 24 До ком 18

    4 0 Отговор
    Явно че си бил на крадливата верига на Боко тиквата. Такива неграмотници като теб доведоха на власт само неграмотни крадци!!! Пловдивчани и битевисти не позволявайте пак да Ви използват за тяхните кражби!!!
  • 25 Папиханус

    3 0 Отговор
    Всички в панделата Боко,Тотю,Зую,има и още, а фенове да ходят да си строят стадиона с тяхни средства и труд.
  • 26 Октомврийските кинти са изпапкани

    1 1 Отговор
    Решено: Община Пловдив тегли 24 милиона лева за стадионите на Ботев и Локомотив
    Основните питания отново бяха свързани с непрозрачното, според съветници, харчене от страна на местната управа на парите за двете важни за града спортни съоръжения 27 Октомври 2022

    Коментиран от #31

  • 27 Да, ама там

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ами като искате":

    няма "врътки"! Няма и кредит след кредит. И то кредити за много, по много пъти милиони!!! Метеж е нужен. Не оплаквания. За толкова изтеглени милиони трябваше ЗАДЪЛЖИТЕЛНО през общински референдум да се мине. Нищо, че не е изискуемо по закон. Но за да е чиста съвестта (а и досието) на зико, трябваше да има референдум: дали гражданите са съгласни над 20 години да изплащат кредити за съмнителните строежи на клубни стадиони!?!?!?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 И да, и не!

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "кочо чистеменски":

    боко и зико са в един отбор!!! Дай да не се лъжем. Зико е знаел, че рано или късно Боко ще му отреже главата! Въпреки това обаче, още като областен управител активира промяна ПУП-а на последния държавен имот на бул Вапцаров! За да може 2-2,5 години по-късно неговата последователка данка областната управител(ка) да даде имота на търг, по чудо да се яви само един кандидат и така този последен имот да бъде спечелен с отстъпено право на строеж от фирма близка до кр рож за да строят на него частни апартаменти 5 етажа с 3:крила!!! Понеже имотът е държавна собственост, целият този цирк НЕ може да е станал БЕЗ знанието на боко и вероятно и на министъра на МРРБ - Петя Аврамова. Зико, от своя страна 100% е знаел за протестите на хората по отношение на този имот, за подписката и мотивите й. Още повече, че по онова време всеки ден даваше изявления в местни медии за "огромната нужда от сграда за държавните служители". Но в 12 без 5 от последните часове на мандата си като областен управител, пусна ПУП-а за промяна. После, вече като кмет подписа промяната на въпросния ПУП. И завършителната работа по обявяване и провеждане на търга, бе възложена на лицето каназирева. Във всеки един момент от този процес, всички участници и главни действащи лица са били наясно какво правят. И са го приели за нормално. За обикновен гражданин обаче законно и нормално са 2 различни категории. Та, зико е знаел и за този последен държавен имот, че ще е бушонът. Знаел е и за стадионите. Знаел е
  • 30 И да, и не! (Продължението)

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "кочо чистеменски":

    Знаел е за абсолютно всичко по времето на кметуването си. Или поне е предполагал, че накрая той ще го отнесе за да може герб да чисти аура в случай на нужда. Но въпреки всичко, се хвана на хорото!!! Офертата явно е била такава, че човек не може да я откаже! Затова, приемам, че е отговорен лично за всичките си действия и бездействия. С уговорката, че така му е нареждано отгоре! За мен той и Тотев са от един отбор, само дето единият бушон гръмна, другият предстои някога в бъдеще.
  • 31 И следващите (ако ги има),

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Октомврийските кинти са изпапкани":

    ще бъдат опапкани! Предлагам герб и Боко да дофинансират завършването на 2-та частни клубни стадиона и така да ПРЕСТАНАТ да товарят бремето на раменете на гражданите на Пловдив! Обещаха стадионите на феновете преди няколко години, сега да довършат финансирането им! Преди години излезе информация, че изборните субсидии герб държи на депозит. Следователно, при добра воля, могат "да откъснат" малко от депозита и да дофинансират обещаните клубни стадиони. Защото гражданите имат нужда от градини, училища, паркове, социални домове и услуги, болници със съвременно обурудване, а не от клубни стадиони. Гражданите не са длъжни да поемат тежестта на общинските кредити за стадионите!!!
  • 32 Определено или е забравил хапчетата

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "бесен":

    от доста време, или е част от хранилката. Друг мотив при нормален човек, няма!
  • 33 И двамата са от един дол дренки!

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Фактъ":

    Зико предаде Южен като смени ПУП-а на последния държавен имот на бул Вапцаров. Две години по-рано се пробва тотев, но не успя. След това зико свърши работата отлично! А данка пък организира по време на COVID-19 епидемията търга с отстъпено право на строеж!