Last news in Fakti

9 Февруари, 2023 06:19 1 442 0

Реал Мадрид потрепериха, но се класираха за финала в Мароко

  • футбол-
  • ал ахли-
  • реал мадрид-
  • винисиус жуниор-
  • федерико валверде

"Кралете" победиха Ал Ахли с 4:1 в Рабат във втория полуфинал от Световното клубно първенство

Реал Мадрид потрепериха, но се класираха за финала в Мароко - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид трябваше да се потруди здраво, но успя да преодолее египетския Ал Ахли с 4:1 в Рабат във втория полуфинал от Световното клубно първенство. Винисиус Жуниор откри в 42-а минута. Федерико Валверде удвои само две минути след рестарта на мача. Маалул намали в 64-а минута, а Родриго уби интригата в третата минута на добавеното време. Младокът Арибас оформи крайното 4:1.

В първите 15 минути головите шансове напълно отсъстваха, като египетските футболисти се държаха много дисциплинирано на терена.

Испанците очаквано започнаха да налагат доминация, като първо Рюдигер принуди Ел Шенави да спасява в 17-а минута.

Реал Мадрид потрепериха, но се класираха за финала в Мароко
Снимка: БГНЕС

Три минути след това обаче Ал Ахли имаше страхотен шанс да открие резултата, след като Мохамед Шериф бе изведен зад отбраната на "лос бланкос", но ударът му премина над вратата.

В 26-ата минута египетският тим пропусна втори добър шанс, след като Мохамед Абделмонем стреля с глава над напречната греда.

В 28-а минута Винисиус Жуниор беше изведен на стрелкова позиция, но от малък ъгъл прати топката встрани от вратата на Ал Ахли.

Реал Мадрид потрепериха, но се класираха за финала в Мароко
Снимка: БГНЕС

В 37-та минута Феде Валверде също пробва да затрудни Ел Шенави, но стражът нямаше затруднения с удара му. Все пак, "белия балет" успя да се възползва от поредното си положение в 42-а минута, а този път Винисиус беше точен за 1:0.

Само малко повече от 60 секунди след рестарта на мача дойде и второто попадение за гостите. Родриго беше изведен зад защитата на Ал Ахли, но ударът му беше спасен. Валверде успя да вземе топката и с добавка да вкара за 2:0.

В 55-а минута Чуамени пробва мощен удар отдалеч, но Ел Шенави не се затрудни отново. В 62-а минута Винисиус стреля от малък ъгъл, но стражът на египтяните пак се справи.

Реал Мадрид потрепериха, но се класираха за финала в Мароко

В 64-а минута Маалул успя да намали резултата от дузпа. "Червените дяволи" ставаха все по-опасни. В 69-ата минута Афша получи от Ал Шахат, но стреля над вратата.

Домакините продължиха да натискат в името на намиране на изравнителен гол, но вместо това Реал получи дузпа в 85-а минута. Лука Модрич застана зад топката, но пропусна.

В добавеното време на мача испанците успяха да убият интригата. След фамозна комбинация между Себайос и Родриго бразилецът успя елегантно да вкара покрай Ел Шенави за 3:1. В последните секунди юношата Арибас добави четвърто попадение.

Реал Мадрид потрепериха, но се класираха за финала в Мароко
Снимка: БГНЕС

Съставите на двата тима:

Реал: Лунин, Начо, Алаба, Рюдигер, Камавинга, Чуамени, Кроос, Модрич, Валверде, Родриго, Винисиус;

Ал Ахли: Ел Шенави, Маалул, Абделмонем, Махмуд, Хани, Диенг, Афша, Ал Солая, Ал Шахат, Абделкадер, Шериф;


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА