Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 16:10 3 235 9

Ужасът няма край: След краката вече ампутирали и ръцете на олимпийски шампион?!

  • роман костомаров-
  • олимпийски шампион-
  • ампутация-
  • спорт

Информациите обаче са изключително противоречиви, тъй като роднините на руснака не потвърждават нито една от версиите

Ужасът няма край: След краката вече ампутирали и ръцете на олимпийски шампион?! - 1

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров е претърпял първа ампутация на ръцете през миналата седмица, пишат местни медии. Информациите обаче са изключително противоречиви, тъй като роднините на руснака не потвърждават нито една от версиите.

До началото на тази седмица лекарите са отлагали премахването на втората длан до китката, съобщава спортната телевизия „Матч ТВ“. Според „Комсомолская правда“, още на 12 февруари лекарите се ампутирали и двете длани на Костомаров заради започналата некроза на тъканите. През миналата седмица имаше съобщения, че пръстите на ръцете на фигуриста са почернели и нефункционални.

Днес "Спорт Експрес" твърди, че действително са премахнати и двете длани на 46-годишния руснак, а състоянието му се е влошило след проведената операция и температурата му се е повишила. Отчита се, че това вероятно се дължи на претърпения стрес на организма. Противоречивите информации се допълват от агенция "РИА Новости", според която на Роман Костомаров са премахнати само няколко пръсти, но не и целите длани.

“И половината от това, което пишат, не отговаря на истината. Засега няма да даваме нова информация. За всяко нещо си има време”, заяви майката на фитураста Валентина пред телеграм-канала "Shot".

Преди това на трикратния световен шампион бяха премахнати части от двата крака. Някои издания обявиха, че са били ампутирани и двете му стъпала. Докато други съобщават, че е премахвано стъпало само на левия крак, а от дясното са изрязани само пръстите и петата.

Първите информации, че Роман Костомаров е хоспитализиран в тежко състояние се появиха на 10 януари. Тогава стана ясно, че той има пневмония, поставен е и в медикаментозна кома и е закачен към апарати за изкуствено обдишване и снабдяване на кръвта с кислород.

На зимните олимпийски игри в Торино през 2006 г. Роман Костомаров и Татяна Навка печелят златен медал в танцовите двойки. В тандем двамата са още двукратни световни и трикратни европейски шампиони.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    8 2 Отговор
    Костомаров има рядко имунно заболяване, което доведе до нулата най-модерните и прогресивни методи за лечение на пневмония (коронавирусно възпаление).

    Коментиран от #3

  • 2 Роза

    17 2 Отговор
    Мъки човешки!Край нямат!

    Коментиран от #5

  • 3 Гаглей

    13 9 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Един съсед остана без крака, заради корон вируса. Удари го тежко. Ама нали знаеш бай ганьо не вярва на нищо, пръскат го с хит трейли и такa

    Коментиран от #7

  • 4 Сталин

    4 5 Отговор
    Файзер или модерна???

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ами

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Нито едната нито другата. В Русия такива не са одобрени и не се използват въобще.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кавказец

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Спутник, за повече инфо питай Жириновски, ах, да, забравих той е при Кобзон и едва ли ще ти отговори ))))))))))))))
  • 9 Да попитам г-дата доктори

    2 0 Отговор
    Какъв смисъл има вече тоя човек да се мъчи да (не)живее? Или явно ви е спешно необходим някакъв курс за бавноразвиващи?