Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 09:00 1 226 1

Наполи с нова голяма крачка към титлата в Италия

  • наполи-
  • серия а-
  • футбол-
  • сасуоло

Тимът на Лучано Спалети спечели гостуването си на Сасуоло с 2:0 и по този начин увеличи преднината си пред Интер на цели 18 точки

Наполи с нова голяма крачка към титлата в Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Наполи направи нова голяма крачка към бленуваната титла в Италия. В първи мач от 23-ия кръг на Серия А, тимът на Лучано Спалети спечели гостуването си на Сасуоло с 2:0 и по този начин увеличи преднината си пред Интер на цели 18 точки. „Нерадзурите” са с мач по-малко срещу Удинезе, който ще се играе в събота.

Попаденията за гостите днес вкараха Хвича Кварацхелия и Виктор Осимен, а два гола – един за Сасуоло и един за Наполи, бяха отменени поради засади.

Наполи с нова голяма крачка към титлата в Италия
Снимка: БГНЕС

При успеха си обаче, тимът на Спалети даде и свидна жертва. Голмайсторът на тима Виктор Осимен получи травма през втората част и бе принудително заменен. Все още не ясно колко е сериозна контузията му и дали той няма да пропусне някой от следващите двубои на своя отбор.

Двубоят за Наполи започна по възможно най-добрия начин. Възпитаниците на Лучано Спалети поведоха в резултата още с първата си по-сериозна атака към вратата на домакините. Още в 12-ата минута грузинският национал Хвича Кварацхелия направи страхотен рейд през центъра и отправи много прецизен удар в долния десен ъгъл на врата, който се оказа неспасяем за стража на домакините.

Наполи с нова голяма крачка към титлата в Италия
Снимка: БГНЕС

Веднага след откриването на резултата, домакините на свой ред се опитаха да отговорят подобаващо. Лауриенте имаше страхотен шанс, но не и късмет пред гола. Изстрелът му срещна страничния стълб.

Последва добра възможност за гостите, която бе пропиляна от Виктор Осимен. Нападателят се възползва от груба грешка в отбраната на защитата на Сасуоло, но и неговият шут се отби в страничния стълб на вратата.

Осимен обаче бе безгрешен малко по-късно. В 33-ата минута той се пребори с двама бранители на домакините, навлезе в наказателното поле и с удар от много малък ъгъл успя да преодолее стража на Сасуоло. Определено вратарят Консили имаше основна вина за второто попадение в мача.

Наполи с нова голяма крачка към титлата в Италия
Снимка: БГНЕС

До края на първото полувреме домакините вкараха във вратата на Наполи, но за тяхно нещастие попадението бе отменено заради засада. Положението с гола на Лаурене бе гледано обстойно с помощта на ВАР и в крайна сметка не бе зачетено.

През втората част Наполи започна много силно в опит да реши всичко в своя полза веднага след почивката. Осимен имаше две отлични възможности, но този път късметът не бе на негова страна.

Наполи с нова голяма крачка към титлата в Италия
Снимка: БГНЕС

Гостите продължиха да бъдат по-активния тим на терена, докато съставът на домакините предимно се защитаваше и опитваше да затрудни своя противник с контраатаки.

В края на редовното време Симеоне реализира с глава след центриране отдясно, но голът бе отменен заради засада. Главният рефер прегледа ситуацията с ВАР, за да отмени попадението.

Наполи с нова голяма крачка към титлата в Италия
Снимка: БГНЕС

Въпреки незачетения гол на гостите, Наполи в крайна сметка се поздрави с ценния успех и гледа смело към титлата в Серия А.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Пердах

    0 1 Отговор
    На поли и нарокли е с нова голяма крачка към титлата в Италия.