Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 15:52 2 690 8

Сблъсъкът между Тайсън Фюри и Олександър Усик пред провал!

  • тайсън фюри-
  • бокс-
  • олександър усик-
  • спорт

34-годишният британец иска да вземе лъвския пай от огромните приходи и затова мача се премести на „Уембли” в Лондон

Сблъсъкът между Тайсън Фюри и Олександър Усик пред провал! - 1

Мега сблъсъка между Тайсън Фюри и Олександър Усик за безспорен шампион в тежка категория е напът да се провали, заради липсата на разбирателство за хонорарите.

Усик, 36-годишната икона на Украйна, който спечели олимпийско злато, преди да изчисти дивизията в полу-тежка категория, преди да се изкачи, за да победи Антъни Джошуа два пъти за поясите на WBA, IBF и WBO, подписа своята страна от договора. Но носителят на колана на WBC Тайсън Фюри беше недоволен от това, че трябва да раздели огромната сума поравно и отказа сделката.

34-годишният британец иска да вземе лъвския пай от огромните приходи и затова мача се премести на „Уембли” в Лондон. Но колкото повече се проточват преговорите – които започнаха през август - толкова повече феновете се опасяват, че мача обединяващ всички титли ще се провали и Фюри ще се защитава срещу друг претендент своя пояс. Усик също скоро ще има поредица от задължителни защити, с които да жонглира като носител на три пояса.

А бащата на Фюри – Джон, който бе в Рияд със своя син световен шампион, за да подкрепи брат му Томи за битката с Джейк Пол, потвърди, че всичко се свежда до хонорарите.

„Отнасяйте се към Тайсън като към великия шампион, какъвто е. Усик не е равен на Тайсън” обяви Джон Фюри пред IDBoxing. „Усик не заслужава 50:50, той не можа да продаде O2 Arena. Да се нареди на опашката. Той не е равен на Тайсън.“

Ако битката се провали, Фюри може да се изправи срещу един от тримата потенциални опоненти. Първият от тях е Дионтей Уайлдър, който е боксьор номер едно в класацията на WBC. Двамата вече са се били три пъти, като Фюри спечели два пъти след спорното равенство в първия мач.

Следва Анди Руис младши, който смая Джошуа в Ню Йорк, и който е поставен под Уайлдър в ранглистата. Последната опция на масата е британецът Джо Джойс, който би бил най-лесният двубой, защото негов промоутър е Франк Уорън.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АналнаБарбоебиок

    23 5 Отговор
    Никак нямаше да е демократично циганина да спука от бой укронациста!

    Коментиран от #6, #8

  • 2 Ивайло Маринов

    14 5 Отговор
    ХАаххаааа.. защото ще го отлепи като комар от вестник тоя мним боец от Уркраина..

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 тиквенсониада

    9 2 Отговор
    Да заменят този сблъсък с друг - двубой на двама ТУЛУПИ и ТЕЛЕСНИ гиганти като ББорисов и ДПеевски ! Ще е едно брутално шоу ! ГАРАНТИРАНО от ортаците ДПС и ГЕРБ !
  • 6 мдда

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "АналнаБарбоебиок":

    Само че той не е циганин, а ирландец... това не ти е България!
  • 7 Страпон

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло Маринов":

    Имай уважение де. Усик е много добър боксьор
  • 8 Страпон

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "АналнаБарбоебиок":

    Много глупав коментар