Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 15:29 9 177 7

Това ли вбеси Матей? (СНИМКА)

  • цска-
  • юрген матей

Груба съдийска грешка малко преди скандалния гол

Това ли вбеси Матей? (СНИМКА) - 1
Снимка: БГНЕС

Капитанът на ЦСКА Юрген Матей изведе сам срещу вратаря на Септември Дюкенс Назон. Стигна се до гол, а ЦСКА взе три точки след минималното 1:0 в дербито.

Всичко в ситуацията щеше да е обичайно, ако пасът на Матей от тъч не беше дошъл след като играч на Септември изчисти топката нарочно, за да може да се провери здравословното състояние на негов съотборник, който лежеше на сантиметри извън терена след съприкосновение с футболист на ЦСКА.

От Септември изригнаха, че феърплеят в мача е погазен. Естествено, че има големи основания в тази тяхна теза.

Ето какво обаче се случи само минути преди гола за ЦСКА. При много опасна атака на "червените" на Брадли Де Нойер играч на символичните домакини извърши явен фал. Нарушението беше в близост до наказателното поле и изглеждаше като за сигурен жълт картон.

От съдийската бригада обаче не видяха фала, играта продължи с владеене на топката за Септември, а секунди след това Матей извърши също грубо нарушение в центъра на терена. Напрежението в мача пък се покачи допълнително.

Ето изображение от срещата излъчена по Диема Спорт. Може да се твърди, че ако главният рефер на мача беше отсъдил този явен фал, нямаше да се стигне до скандалния гол за ЦСКА. Дали срещата щеше да завърши с победа за "червените" е друга тема? Но в конкретната ситуация, изглежда, че те са ощетени:


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 55 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варната

    19 64 Отговор
    Тирето са си от Ловеч , каква постъпка очаквате ? Селска .
  • 2 Максим Загориченски

    62 13 Отговор
    Не става ясно кои са ощетени! Определено ЦСКА.
  • 3 дамм

    14 60 Отговор
    не е възможно Литекс - Етрополе да са виновни за нещо , те винаги са ощетени , те винаги са сами срещу всички вятърни мелници
  • 4 Тъщата

    59 8 Отговор
    Малко преди този неотсъден фал с жълт картон имаше очевидна дузпа за цска, отново неотсъдена.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пикочи

    26 1 Отговор
    Който разбрал разбрал, който не да духа супата