Last news in Fakti

1 Март, 2023 12:20 863 0

Продажбата на Манчестър Юнайтед се отлага?

  • манчестър юнайтед-
  • продажба-
  • футбол-
  • семейство глейзър

Според информациите офертите на основните кандидати за нови собственици на клуба са с 1.5 млрд. паунда под исканите от Глейзър 6 млрд. паунда

Продажбата на Манчестър Юнайтед се отлага? - 1

Продажбата на Манчестър Юнайтед ще се отложи до края на сезона поради нерешителност на сегашните собственици семейство Глейзър, твърдят медиите на Острова. Според информациите офертите на основните кандидати за нови собственици на клуба са с 1.5 млрд. паунда под исканите от Глейзър 6 млрд. паунда.

Преди две седмици бяха подадени оферти от катарския шейх Джасим бин Хамад Ал Тани за пълен контрол и от британския милиардер Ратклиф за придобиване на мажоритарен дял, но според съобщенията шансовете за сключване на сделка до края на март изглеждат малко вероятни.

Твърди се, че между шестимата братя и сестри Глейзър има нерешителност, като всеки член на семейството има свои собствени намерения относно продажбата на Манчестър Юнайтед. Макар желанието на семейството да е да продаде клуба, сключването на сделка до края на месеца вече е под въпрос и ще бъде отложено за след края на сезона.

Развитието на ситуацията идва след поредните няколко трудни дни за стойността на акциите на клуба. Цифрата се покачи, когато вестникът разкри, че по-рано този месец ще има оферта от Катар. Въпреки това, след съобщенията, че собствениците семейство Глейзър, обмислят да запазят контрола си върху Юнайтед, в един момент в неделя цената им спадна с около 13%. Очаква се на кандидат-купувачите да бъде предоставен достъп до пълните финансови данни на Юнайтед, след като им беше дадена възможност да се запознаят с тях след първоначалното изразяване на интерес.

Настроенията срещу Глейзър бяха обичайни за мачовете на Юнайтед през последните години, но по време на финала за Карабао Къп в неделя, на който присъстваше и Аврам Глейзър, те се усилиха още повече. Докато Юнайтед се приближаваше към първия си трофей от пет сезона, от сектора с привърженици на "червените дяволи" се чуваха силни скандирания "Искаме Глейзър вън", а някои от тях издигнаха банери срещу сегашните собственици на клуба.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА