Last news in Fakti

2 Март, 2023 18:00 1 918 4

Шок в Испания: Отбор от Ла Лига поиска временно спиране на шампионата

  • ла лига-
  • кадис-
  • футбол

Андалусийци в момента заемат 16-та позиция в класирането, на две точки от зоната на изпадащите, като в следващия кръг гостуват на Реал Сосиедад

Шок в Испания: Отбор от Ла Лига поиска временно спиране на шампионата - 1

Отборът от Ла Лига – Кадис, поиска целият висш футболен ешелон на страната да бъде временно спрян, в свое изявление, докато обжалването им срещу съдийска грешка не бъде разрешено. На 16 януари, борещият се за своето оцеляване тим водеше на намиращия се на дъното Елче с един гол разлика, когато Езекиел Понсе изравни в 81-та минута, след като се бе върнал от положение на засада, за да отиграе топката при изграждането на атаката.

Нарушението не бе забелязано нито от съдийската бригада на терена, нито от опериращите на ВАР, и в крайна сметка двубоят завърши при резултат 1:1. Кадис поиска Испанската футболна федерация (РФЕФ) да анулира резултата и да преиграе последните девет минути на срещата, но тяхната молба не бе уважена, след като от РФЕФ обявиха, че не могат да предприемат мерки.

Кадис излезе с изявление, в което сподели, че е отнесъл случая до Спортния арбитражен съд (КАС) и е помолил Ла Лига временно да бъде спряна, за да бъдат „предотвратени евентуални нови щети за Кадис“, повтаряйки по-ранните си молби за преиграване на края на мача при резултат 1:0 в тяхна полза. В съобщението се добавя, че клубът е бил „сериозно наранен“ от „злощастните и небрежни действия от страна на съдийския екип, в частност съдиите в стаята на ВАР“.

Андалусийци в момента заемат 16-та позиция в класирането, на две точки от зоната на изпадащите, като в следващия кръг гостуват на Реал Сосиедад.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    НЯМА да СТАНЕ защото ФУТБОЛЪТ е БИЗНЕС и ПАРИ

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Даааааааааааааааа

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Dръндерa":

    Какво му е да го разбираш, тоя футбол ....22 гонят една топка, а 5-6 съдии им гледат кефа? И накрая кой е вкарал повече голове и на кой повече са помогнали съдиите! Все за пари става дума?