19 Март, 2023 16:29 1 606 8

Левски прегази Арда и записа най-изразителната си пролетна победа (ВИДЕО)

  • левски-
  • арда-
  • футбол

В 6-ата минута Роналдо даде аванс на гостите. В 32-ата минута Рикардиньо удвои. В 48-ата минута Ивелин Попов вкара за 0:3 от дузпа

Левски прегази Арда и записа най-изразителната си пролетна победа (ВИДЕО) - 1
Снимка: sportal.bg

Левски победи Арда като гост с 3:0 в мач от 24-ия кръг на efbet Лига на стадион „Арда” в Кърджали. В 6-ата минута Роналдо даде аванс на гостите. В 32-ата минута Рикардиньо удвои. В 48-ата минута Ивелин Попов вкара за 0:3 от дузпа.

Срещата започна страхотно за Левски, който в днешния ден играеше в жълт. Уелтън изпревари Илия Юруков отляво, овладя топката, напредна и центрира в наказателното поле, където оставения непокрит Роналдо с труден удар от въздуха сложи край на головата си суша - 0:1.

Две минути след това Арда за първи път стигна до нещо по-сериозно пред вратата на Пламен Андреев. Абубакар Тунгара отправи удар от трудна позиция, но прати топката покрай вратата. В 16-ата минута домакините организираха опасна атака отдясно. Милен Желев пусна подаване към Ел Мами Тетах зад гърба на Жереми Петрис. Крилото напредна и намери Преслав Боруков пред наказателното поле, който отправи силен удар, но право в Сонко Сундберг.

В 20-ата минута столичани пропуснаха страхотен шанс за втори гол. Ивелин Попов намери Жереми Петрис отдясно. Защитникът центрира остро в наказателното поле, където Рикардиньо се измъкна от опеката на Алекс Петков и засече от въздуха, но прати топката опасно над вратата. Малко след това Ел Мами Тетах навлезе в наказателното поле на "сините", при което се подхлъзна и падна на тревата. Мавританецът поиска дузпа, но главният рефер Радослав Гидженов даде сигнал играта да продължи.

В 27-ата минута Тунгара сбърка в центъра, което позволи на Левски да организира контраатака. Топката се озова в Петрис отдясно, който се справи с Юруков, навлезе навътре и потърси Филип Кръстев. Халфът обаче не успя да отправи добър завършващ удар. Кълбото обаче попадна в Андриан Краев, а той шутира силно от около 25 метра, но над вратата.

Страхотното представяне на Левски доведе до втори гол в 32-ата минута. Филип Кръстев намери Ивелин Попов на около 18-20 метра от вратата. Попето отправи удар, а Рикардиньо сложи крака си на пътя на топката, за да я направи неспасяема за Анатолий Господинов.

Домакините отговориха с удар от далечна дистанция на Радослав Цонев, но Пламен Андреев успя да избие в корнер. В 40-ата минута Тунгара намери коридор за удар, но не успя да затрудни вратаря на гостите с шут от около 20 метра.

В продължението на първата част гостите бяха близо до трети гол. Уелтън поде атака отляво, навлезе навътре и подаде към Попов. Десетката видя свободния Роналдо отдясно, а бразилецът пусна прострелно центриране по земя, но Рикардиньо не успя да засече във вратата.

В 47-ата минута Илия Юруков фаулира Рикардиньо в наказателното поле, след като изрита крака му, който беше поставен пред топката. Гидженов не се поколеба и посочи бялата точка. Зад топката застана Ивелин Попов, който счупи каръка с наказателните удари при "сините" и с безкомпромисно изпълнение в десния ъгъл вкара за 0:3.

Две минути след това Уелтън се озова на удобна позиция, но отправи слаб удар и не затрудни Господинов. В 58-ата минута Цонев центрира от корнер, а топката се озова в Милен Желев. Капитанът на Арда отправи силен удар от точката на дузпата, но над вратата. След час игра Тунгара изведе Ел Мами Тетах сам срещу Андреев. Крилото опита да излъже стража, но се забави и капитанът на "сините" блокира удара му. Страничният рефер вдигна засада в тази ситуация, но повторенията показаха, че такава няма.

В 67-ата минута Цонев опита да изненада Андреев от пряк свободен удар от около 25-30 метра. Халфът отправи силен и плътен шут, но вратарят на Левски успя да избие в корнер. Четири минути по-късно гостите разиграха пред наказателното поле, като Кръстев пусна към резервата Джавад Ел Джемили. Мароканецът опита удар в близкия ъгъл, но след рикошет се стигна до корнер.

В 83-ата минута Господинов лиши "сините" от четвърти гол. Ел Джемили и Петрис комбинираха отляво, а защитникът върна от аутлинията към дузпата, където Уелтън отправи силен удар, но право във вратаря на Арда, който успя да избие.

В 89-ата минута Ноа Сонко Сундберг си изкара петия жълт картон от началото на сезона, като по този начин ще бъде наказан за следващия мач срещу Локомотив София. В продължението на мача Ел Джемили проби отляво и отправи удар, който обаче беше слаб и не затрудни Господинов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еее

    4 5 Отговор
    Браво на Мъри. И Лудогорец не може така. А Пинокио Сираков гледа там, сякаш си е пуснал нещо в гащите
  • 2 ГЕРЕН

    9 7 Отговор
    Е КАЖЕТЕ СЕГА: НА КОГО ВЯРВАТЕ С КОГО СТЕ ЛЕВСКАРИ?!
    С ТЕЗИ НА ГЕРЕНА ТРЕНЬОРИ ФУТБОЛИСТИ ИЛИ ОНЯ МАЖОРИТАРНИЯ ОТ КАНЦЕЛАРИЯТА С ПУРАТА. ТО СЕ ВИЖДА. МЪРИ И ФУТБОЛИСТИТЕ СА ЗА УВАЖЕНИЕ. НАПРЕД КЪМ НОВИ УСПЕХИ. А ВИЕ ОТ ТИРЕНЦЕТО ЕТРОПОЛЕНЦЕТО СИПЕТЕ ПАК ЛЪЖИ И ЖУПЕЛ ПРОТИВ МЪРИ И ФУТБОЛИСТИТЕ
    ЛЕВСКИ КЕ ГО БИДЕ.
  • 3 Некой си

    12 6 Отговор
    Казах ви аз,че турското отборче ,ще полегне на Левски.Казах ви ...Шиши командва !
  • 4 Красимир Петров

    11 4 Отговор
    Смешниците биха Арда

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 "СМЕШНИЦИТЕ"

    6 6 Отговор
    БИХА АРДА С ФУТБОЛ. А ВИЕ ТИРЕНЦА БИХТЕ С ИЗМАМА ОТ ТЪЧ СЕПТЕМВРИ С КЪСМЕТ ДРУГОТО ЦСКА И С ТЪП ФУТБОЛ СПАРТАК. МЛЪК.

    Коментиран от #7

  • 7 Фен

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от ""СМЕШНИЦИТЕ"":

    Не разбрах. Как завършиха НАП Подуяне и Арда. Данъчните биха ли ?
  • 8 Левски 1914

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Красимир Петров":

    Красьоо чакам да ми отговориш кройки плаща задълженията на ФАЛИРАЛИЯ отбор? Защо оставихте пенсионери и малки деца без пари?Литекс - Етрополе не е цска цска ФАЛИРА!