Last news in Fakti

20 Март, 2023 08:00 1 723 8

Смут във Ferrari: Трябва да разберем защо загубихме толкова много

  • ferrari-
  • формула 1-
  • спорт

Когато сложихме твърдите гуми обаче, всичко се разпадна

Смут във Ferrari: Трябва да разберем защо загубихме толкова много - 1
Снимка:

Шести и седми завършиха в Гран при на Саудитска Арабия пилотите на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Льоклер. Заключението на екипа след уикенда в Джеда бе, че има много работа за вършене, за да подобри SF-23.

„Дали съм доволен? Изобщо не. Вчера темпото ни не бе лошо. Мисля, че бяхме пред Aston Martin и Mercedes. Днес не бе така. Трябва да разберем защо загубихме толкова много. Разликата в нивото на представяне между квалификацията и състезанието е прекалено голяма“, коментира шефът на Ferrari Фредерик Васьор

„В началото на състезанието не бих казал, че бе толкова зле, особено при Шарл, който спечели доста позиции. Когато сложихме твърдите гуми обаче, всичко се разпадна. Задължително е да разберем какво не е наред при използването на хард-а. Но нека е ясно: не критикувам гумите, просто ние не знаем как да ги накараме да работят. Сезонът е дълъг, има още много състезания. Ще продължим да се борим“, допълни французинът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    4 2 Отговор
    Прецака ви КС, а тя беше не нужна и трябваше на Шарл да сложите медиум. Но нямаше да имаше голяма полза защото пред него беше Сайнц дето, като че ли си подремваше на пистата и Шарл върна газта.

    Коментиран от #2

  • 2 Пак да кажа

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Aлфа Bълкът":

    Не ги разбираш тези неща.Плямпай си за русия и путин.Формула 1 ти е трудна за разбиране.

    Коментиран от #3

  • 3 Aлфа Bълкът

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пак да кажа":

    Туй ли ти е опорката Козяк, ти на Санчо-Панса ли си фен? Като малка гара го подминаваха, той обърка състезанието на Ферари и Люклер, както и малшанса, Люклер си изпревари плитката на пистата и загуби позиция заради измислената КС.
    Ф1 не е за теб, гледай си колоезденето.

    Коментиран от #4

  • 4 Само питам

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Aлфа Bълкът":

    Ти изпи ли си хапчетата или още не са ти платили рублите и не можеш да си ги купиш?

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ацо

    1 0 Отговор
    Ако Васьор не знае че от поне два сезона Ферари не работи със твърдите гуми добре значи не трябва да е на този пост! И ако миналата година освен това имаше и чуплив двигател и малоумни стратегии,то поне бяха конкурентни донякъде ! А сега болида е пълен труп,бърз и маневрен като шлеп!!!