Last news in Fakti

25 Март, 2023 15:30 838 0

Сайнц: Доминацията на Ред Бул е заслужена

  • ред бул-
  • формула-
  • сайнц-
  • верстапен-
  • перес

В първите два старта на сезона във Формула 1 "биковете" стигнаха до две двойни победи

Сайнц: Доминацията на Ред Бул е заслужена - 1
Снимка: БГНЕС

В първите два старта на сезона във Формула 1 отборът на Ред Бул стигна до две наглед лесни двойни победи, въпреки че в Саудитска Арабия Макс Верстапен трябваше да стартира едва 15-ти след повредата в полуоската в квалификацията в Джеда. Тази доминация на „биковете“ накара много хора да отправят критики към организаторите на шампионата, тъй като феновете искат да видят битки между няколко отбора в челото, а не само един екип да доминира.

Според пилота на Ферари Карлос Сайнц обаче тази доминация на Ред Бул е напълно заслужена, с оглед на добре свършената работа от дизайнерите в Милтън Кийнс. Испанецът също така подчерта, че наличието на един доминантен тим е малко или много неизбежно не само днес, но и в цялата история на Формула 1.

„Аз никога не съм бил фен на това да се притеснявам от доминацията на само един отбор. Ако те са свършили добра работа, те го заслужават. Искаше ми се ние да сме в тази позиция. Тогава аз щях да се притеснявам от това, че хората мислят, че ние съсипваме Формула 1. За съжаление, този спорт е повече за колите, а не за пилотите. Ние знаем, че колата прави разликата, макар че Ред Бул има и много силен пилотски състав (Верстапен и Серхио Перес). Ако колата на един отбор е много добра, пилотите на другите тимове нямат много какво да направят, за да останат в битката за титлата. Това е естеството на Формула 1 и сме го виждали и в миналото, не е нещо ново. Възстановяването на Макс от 15-то място на старта показва, че те са в различна лига“, коментира Сайнц.

След първите два старта за годината екипът на Ред Бул има актив от 87 точки в класирането при конструкторите и води с цели 49 на втория – Астън Мартин.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА