Last news in Fakti

31 Март, 2023 21:40 12 140 8

Антъни Джошуа "счупи кантара"

  • антъни джошуа-
  • джърмейн франклин-
  • бокс-
  • спорт

Предишното “върхово тегло” на Джошуа беше 115.2 кг за дуела му с Карлос Такам в Кардиф през 2017 година

Антъни Джошуа "счупи кантара" - 1

Антъни Джошуа е с най-високото тегло в професионалната си кариера преди битката си с Джърмейн Франклин в събота вечер в лондонската зала “О2 Арена”.

Джошуа тежи 115.8 кг, докато съперникът му, който е известен като един от бързите бойци в тежката категория, е 106.1 кг. Франклин е свалил цели десет килограма в сравнение с двубоя си срещу Дилиън Уайт през ноември 2022 година, който загуби с разделено съдийско решение.

Предишното “върхово тегло” на Джошуа беше 115.2 кг за дуела му с Карлос Такам в Кардиф през 2017 година. Тогава Такам замести Кубрат Пулев като противник в последния момент заради контузията на българина.

Естествено, залогът за AJ е огромен след двете поредни поражения от Александър Усик, а и новият му треньорски щаб начело с Дерик Джеймс ще иска да започне успешно работата си с британската суперзвезда. Поради тази причина мнозина специалисти са учудени, че Джошуа е по-тежък от всякога, при положение че именно това е сред най-честите критики към него.

Джошуа ще влезе на ринга с Франклин в събота вечер около полунощ.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимо

    39 3 Отговор
    На кой му пука па за тия измислени герои.... По мач през две години и - боксова звезда. За справка - има клипове с боевете на Тайсън през осемдесетте и на всички има дати - по някога да през седмица , но основно са всеки месец, не по-рядко ...
  • 2 Васик АтанасоВа

    6 1 Отговор
    Джошуа е страхлив
    Не е за бокс
    Става за манекен

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 карамфила

    4 1 Отговор
    Гришо Димитроф е по добър от AJ и ще го бие на почивки.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ангелинка

    15 0 Отговор
    Не знам кой е по страхлив но си спомням за един "СМЕЛ" българин който бягаше по ринга с гръб към съперника си и той можеше да му свали гащите.
  • 8 Ром Бакарди

    2 0 Отговор
    Ко ша стани......ей джей ужким ша пубеди! Ша почни после виднага да са репчи на оня-джипсито, койту от своя страна ша почни да са дъ.р.в и на онзи другия-украинеца, който пък ша скарца сас зъби на унуй чу.чело-миксиканеца, който пък кат изшора пет шес текили, ша фърга убиди към тоз....тоз ве-амириканеца, койту ут своя страна зяпа сеир утвъд Океана и ша иска да са бий сас нашиа Кубрети, който пък е набрал на Кличко и ша иска чатвърти реванш! Цялата схема бачка пирфектну- парете са въртят!