Last news in Fakti

12 Април, 2023 15:36 1 602 3

Гласят Анди Руис за съперник на Фюри

  • анди руис младши-
  • анди руис-
  • бокс-
  • спорт-
  • тайсън фюри

Фюри и Усик преговаряха месеци за потенциална битка, която щеше да обедини дивизията за първи път, откакто Ленъкс Люис победи Ивендър Холифийлд през 1999 г.

Гласят Анди Руис за съперник на Фюри - 1

Тайсън Фюри може да се изправи срещу Анди Руис Младши в Обединеното кралство това лято, след като преговорите с Олександър Усик за бой обединяващ всички пояси в тежка категория се провалиха по-рано тази година. Фюри и Усик преговаряха месеци за потенциална битка, която щеше да обедини дивизията за първи път, откакто Ленъкс Люис победи Ивендър Холифийлд през 1999 г.

Въпреки това, планираният им обединителен двубой в тежка категория на 29 април беше отменен, след като двете страни не успяха да постигнат споразумение по различни условия. Затова промоутърите на Фюри търсят алтернативни варианти и Руис вече е посочен като един от потенциалните противници за това лято.

Говорейки пред Cornerman Boxing за следващия опонент на Фюри, Боб Аръм каза: „Фюри беше в Италия на почивка със семейството си. Той се върна в Англия и ние разговаряме с него и търсим най-добрия наличен човек, с който да се бие това лято в Обединеното кралство.“

Промоутърът на Top Rank продължи с думите: „Може би това ще бъде Анди Руис или някой друг като него“.

Руис Младши за последно стъпи на ринга през септември 2022 г. като победи Луис Ортис с единодушно съдийско решение. Тази победа накара WBC да нареди битка между бившия световен шампион и Дионтей Уайлдър като финален елиминатор, за да определи следващия задължителен претендент за пояса на Фюри на WBC.

Елиминаторът на титлата обаче не успя да се материализира - вместо това Бронзовият бомбардировач искаше да се изправи срещу Франсис Нгану. Руис Младши може да бъде труден съперник за Фюри, като се има предвид, че той постигна шокираща победа над Антъни Джошуа през август 2019 г.

Джошуа си върна титлите шест месеца по-късно - побеждавайки Руис в техния реванш, след като мексиканецът призна, че не се е подготвял достатъчно за битката им.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ром Бакарди

    2 2 Отговор
    А....аз ко ви виках ве....чи дебе.лото миксиканско кюфте ша играй я сас фюри, я сас джошуата пак, или вав краен случай-оня сас разперените ръце...бумбардировача. ама накрая ша го насъскат да е настървен да са бий сас Кубрети. Ей така, за шоуто и някуй лев.
  • 2 Васик АтанасоВа

    3 4 Отговор
    Фьори е свършен аут за бокса
    Мами играе нечисто
    Алчен за пари
    Излагация за професионалтия бокс
    Никога не съм го харесвал нито като боксьор
    Нито като фигура
    Нито като държание и човек
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.