Last news in Fakti

13 Април, 2023 09:36 920 1

Лига Европа се завръща тази вечер!

  • лига европа-
  • футбол

Три от двубоите ще започнат в 22:00 часа, а преди това ще се изиграе още един, но с начален час 19:45

Лига Европа се завръща тази вечер! - 1

Лига Европа се завръща тази вечер с първите мачове от 1/4-финалите на турнира. Три от двубоите ще започнат в 22:00 часа, а преди това ще се изиграе още един, но с начален час 19:45.

Въпросната ранна среща е между Фейенорд и Рома в Ротердам. Това е повторение на миналогодишния финал в Лигата на конференциите, когато “вълците” триумфираха с трофея след победа с 1:0 в Тирана. Сега нидерландците ще се опитат да си отмъстят и да отстранят този съперник, като трябва да направят първата стъпка още днес.

Първият от късните мачове е този между големия фаворит за шампион в турнира Манчестър Юнайтед и рекордьора по трофеи Севиля на “Олд Трафорд”. “Червените дяволи” вече отстраниха два испански опонента - Барселона и Бетис, но сега няма да могат да разчитат на голмайстора си Маркъс Рашфорд, който е контузен. Андалусийците пък се представя много разочароващо в Ла Лига през този сезон, но Лига Европа е любимото им състезание, а и показват по-добра игра при новия си наставник Хосе Луис Мендилибар.

По същото време друг от основните претенденти за трофея - Ювентус посреща Спортинг (Лисабон) в Торино. За “бианконерите” е много важно да триумфират в турнира, тъй като това ще ги класира за следващото издание на Шампионската лига. Те изглеждат като фаворити в този сблъсък, но в никакъв начин не бива да подценяват “лъвовете”, които в предишния кръг поднесоха голямата изненада, изхвърляйки Арсенал от надпреварата.

Последният двубой за вечерта противопоставя Байер (Леверкузен) и Роял Юнион СЖ на “БайАрена”. “Аспирините” се намират в страхотна форма и могат да се похвалят с шест поредни победи във всички турнири, но трябва да внимават с белгийците, които първо завършиха пред Унион (Берлин) в груповата фаза на турнира, а след това ги отстраниха на 1/8-финалите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 завръщане в бъдещето

    1 0 Отговор
    що не тя каде е била че се завръща??? не е ли правилно да се каже тази вече ще има мачове от лига европа ? но чак да се завръща сякаш е бил спрян турнира … но все пак с това ниво на образование трябва коментаторите да ви поправяме понеже редактора ви е с 3-ти клас