Last news in Fakti

21 Април, 2023 10:30 1 060 0

Намаляват наполовина заплатите в Челси!

  • челси-
  • заплати-
  • футбол-
  • висша лига-
  • тод боели

Основно става въпрос за футболистите, които бяха привлечени в клуба след идването на новия собственик Тод Боели

Намаляват наполовина заплатите в Челси! - 1

Голяма част от играчите на Челси ще бъдат с наполовина намалени заплати, ако клубът не успее да се класира за Шампионската лига през следващия сезон. Основно става въпрос за футболистите, които бяха привлечени в клуба след идването на новия собственик Тод Боели. В техните договори има заложена подобна клауза и по всичко личи, че тя ще бъде активирана през лятото, твърди "Дейли Мейл".

След като американският бизнесмен придоби акициите на Челси, на "Стамфорд Бридж" бяха привлечени 12 нови играчи. Освен това още седем други подписаха нови договори, като не е изключено и в тях да е заложена подобна клауза. Досега се говореше, че става въпрос за 30% намаление на възнагражденията, но последните информации твърдят, че става въпрос за 50% по-ниски заплати.

Единствено футболистите, които бяха в клуба преди идването на Боели и не са подписвали нови контракти, могат да са спокойни. Те със сигурност ще запазят досегашните си възнаграждения. За останалите обаче ситуацията е доста по-неприятна. Все пак има шанс от ръководството на Челси да не активират тази клауза веднага, а да дадат гратисен период на футболистите и да изчакат да видят как тимът ще стартира новия сезон, когато се очаква вече да е назначен и нов постоянен мениджър.

В момента Челси се намира на 11-ото място в Премиър лийг и няма никакъв шанс да се пребори за участие в Шампионската лига, а дори и класиране за Лига Европа също изглежда доста трудно на този етап. Клубът е в серия от 7 мача без победа във всички турнири.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА