Last news in Fakti

25 Април, 2023 12:20 785 1

ЦСКА спечели за девети път през сезона с този резултат

  • цска-
  • футбол-
  • статистика

Тоест точно 1/3 от мачовете на ЦСКА в първенството (9 от общо 27) са завършили с успех за тима на Саша Илич с 1:0

ЦСКА спечели за девети път през сезона с този резултат - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът в Efbet Лига ЦСКА спечели за девети път през сезона с 1:0. Освен Пирин (Благоевград), "червените" надиграха със същия резултат по два пъти Септември и Спартак (Варна), както и ЦСКА 1948, Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) като гост и Черно море на "Армията". Тоест точно 1/3 от мачовете на ЦСКА в първенството (9 от общо 27) са завършили с успех за тима на Саша Илич с 1:0.

Колегите от "Тема Спорт" предоставят още интересни статистически данни:

* "Червените" не допуснаха попадение в пети пореден и в общо 17-и двубой в първенството. Густаво Бусато е с 16 сухи мрежи, а Димитър Евтимов - с една. Бразилецът не е инкасирал гол вече 496 минути, или над 8 часа. За последно Ерик Сорга му вкара в 44-ата минута на равенството 1:1 с Локо (Пд) на "Армията".

* В 24-ия си шампионатен мач за ЦСКА Дюкенс Назон най-накрая не бе заменен и записа пълни 90 минути. Той обаче нямаше голов принос във втори пореден двубой, след като в първите 8 пролетни срещи имаше 6 попадения и 3 асистенции.

* Назон е голмайстор на ЦСКА с 12 гола, а Браян Морено излезе на втората позиция в тима с деветото си попадение. Седем от тях дойдоха, след като колумбиецът се появи на терена като резерва, а това бе едва второто му като титуляр.

* Иван Турицов се завърна в игра след близо двумесечно отсъствие и даде втората си асистенция за сезона. Преди двубоя в Благоевград той бе подал и за откриващото попадение на Жеферсон при успеха с 2:0 над Черно море във Варна. Родният национал имаше ключов принос и за победния гол за 1:0 над Локо (Пд) на "Лаута", когато изведе Лазар Туфегджич на празна врата, но тогава Мартин Паскалев си вкара автогол. Турицов има и три отбелязани попадения - всички от дузпа.

* Жираир Шагоян записа десетото си участие в първенството. В тях той изигра 466 минути, като все още чака първия си гол или асистенция.

* ЦСКА не получи дузпа и при 30-ото си шампионатно гостуване на Пирин.

* Брадли де Нойер остана на резервната скамейка за първи път от домакинската победа с 2:0 над Славия в десетия кръг. Във всички останали двубои, които нидерландецът пропусна, той не попадаше в групата заради наказание, контузия или треньорско решение.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    1 1 Отговор
    Доведения от град Ловеч отбор обединен с Етрополе не е цска, цска ФАЛИРА!