Last news in Fakti

4 Май, 2023 09:00 11 257 29

Русия планира ответен удар!

  • владимир путин-
  • спорт-
  • санкции-
  • олег матицин

Спортният министър на страната Олег Матицин съобщи, че е информирал президента Владимир Путин, че неговото учреждение подготвя организирането на Световни игри на дружбата, които да се проведат след края на Олимпиадата в Париж през 2024 г.

Русия планира ответен удар! - 1

Русия планира ответен удар на ограничителните мерки, поставени пред спортистите от страната за допускане до международни състезания. Спортният министър на страната Олег Матицин съобщи, че е информирал президента Владимир Путин, че неговото учреждение подготвя организирането на Световни игри на дружбата, които да се проведат след края на Олимпиадата в Париж през 2024 г.

„Предлагаме да увеличим практиката да организираме международни състезания с отворен формат и покани до нашите партньорски държави. Ще спазим препоръката на президента Путин и ще продължим подготовката за домакинство на Световни игри на дружбата през есента на 2024 г. Плановете ни са тези състезания да се превърнат в редовни събития в следващите години“, заяви Матицин.

Организирането на подобни световни състезания не е новост за официалната власт в Кремъл. През 1984 г. Съветският съюз и повечето негови съюзници от социалистическия блок (включително България) бойкотират олимпийските игри в Лос Анджелис и организират собствени международни спортни игри „Дружба-84“.

Състезанията в тези алтернативни олимпийски игри се състоят на територията на девет различни държави. Във Варна се провеждат състезанията по волейбол и вдигане на тежести, а в София са тези по свободна борба и спортна гимнастика. В крайното подреждане по медали България заема трето място с 21 златни, 25 сребърни и 29 бронзови отличия (общо 75). На първо място е СССР с общо 282, а на втора позиция завършва ГДР с общо 138.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факуса

    24 25 Отговор
    чисто лицемерие тва с игри на дружбата,светът видимо се свършва от много дружба и борби за мир и добра воля

    Коментиран от #15

  • 2 Гаглей

    27 47 Отговор
    Охххх кога най сетне Параша ще се разпадне, и светът да става едно по хубаво място.

    Коментиран от #5, #16

  • 3 Българин

    23 17 Отговор
    Местя го в другия крачол

    Коментиран от #17

  • 4 Руските ZV. иne

    31 43 Отговор
    Отдавна живеят в свой собствен свят нямащ нищо общо с действителността,. Трагедията им е, че искат да убедят нормалният свят, че той е реалността

    Коментиран от #18

  • 5 Тошко

    42 7 Отговор

    До коментар #2 от "Гаглей":

    Като за начало си купи цветно знаменце с цветовете на дъгата и перука. Останалото ще се нареди много добре за теб ;)
  • 6 83844

    27 18 Отговор
    Много български граждани, българи и турци идвайки си от турция ги обземат носталгия по старото време. Нека ни сменят имената български, но да се върнем в ония години, където имаше работа за всички, спокойствие, веселие и всичко се изчусляваше до 0.001 ст, орез нощите счетоводителите работеха, докато не намерят грешките, имаше социална политика, имаше спокойствие, а днеснса полудели да купуват множество жилища, земи и не искат някои да чуят, ако имате 3,айди да са 2 жилища и стареца отговаря ви, нишо не са, кеш пара искаме, имам животни буркани 380 с месо, земя на много места, материалното е важно за някои религии български и не български
  • 7 Путин няма шанс

    20 8 Отговор
    Срещу нашТе
    диванни войски на НПО хранилка 😁
  • 8 Позор

    11 20 Отговор
    Срам и позор ли е кремъл да гори??
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Артилерист

    44 10 Отговор
    Съветския съюз никога не е бил инициатор на санкции на спортни състезания, той само е отговарял реципрочно на американските. Погледнете какво е отношението сега към руските спортисти-непрекъснато преследване, недопускане до състезание, ако ги допуснат играят като неидентифицирани: без флага на страната си, без национален химн. И това го правят американците, които се пишат най-големите демократи и които уж най-милеят за спазване човешките права. Техните състезатели масово употребяват допинг, печелят състезания, но нито ги хващат, нито ги санкционират. Техният колоездач, който печели Тюр дьо Франс-най-трудното колоездачно състезание- 8 пъти подред, ако не беше си признал в книгата си, че е карал с допинг, така щеше да си остане. А уж е проверяван 8години!!! Сестрите Уйлямс, ако не бяха разкрити от хакери, още щяха да играят със забранени вещества, защото са болни итн. Енциклопедия може да се напише за американските извращения...

    Коментиран от #27

  • 11 да бе

    21 25 Отговор
    типичната московска имитация ... цялата им т.нар. култура е имитация на западната, всичките им мечти са свързани с това да се сравняват със запада, а после се депресират, защото не разбират защо не могат да достигнат западните нива на развитие. за толкова столетия не проумяха, че свободните хора живеят добре, а робите, дори да имат ресурси, никога не стават богати

    Коментиран от #24

  • 12 Хихихи

    15 14 Отговор
    Русия срещу Еритрея на финала на турнира по хокей на лед на "специалните игри". Ето това ще е черешката на тортата.
  • 13 Жужйе

    9 21 Отговор
    Ако не си кичехте състезателите с рашистки символи,които пряко са свързани с подкрепа за войната,нямаше да има проблем.Не съм видял европейски или американски спортист със символи,които да подкрепят война или някаква си политическа доктрина.Москалите пищят,че спорта се политизирал,а те самите правят същото.Когато спрат да си кичят спортистите с рашистки символи,тогава ще се състезават по нормален начин.

    Коментиран от #29

  • 14 Трътлю

    26 4 Отговор
    Щатските атлетки как почиват на 32г за тях допинг ембарго няма. Само за руснаците.
  • 15 Другарю

    21 7 Отговор

    До коментар #1 от "факуса":

    Лицемерие е забраната на руските състезатели да участват в различните състезания,а още по голямо лицемерие е да зобят състезателите на укрофашия за да печелят.Политиката винаги е стояла далеч от спорта но това не важи за англосаксонците...те явно са първа класа хомосапиенс
  • 16 Курци

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гаглей":

    Мисля си че ФАЩ ще ги изпреварят.може още тази година по точно след месец
  • 17 Ганьоо

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Ще местиш ако има,кат го няма само ще ти го наместват
  • 18 Бачо

    21 3 Отговор

    До коментар #4 от "Руските ZV. иne":

    Те си живеят прекрасно,ти гледай себе си че от тридесет години само назад вървим
  • 19 Антикомунист

    5 4 Отговор
    Ще участват: рф, венецуела, сирия, с. корея и за цвят гамбия!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 20 Трътлю

    11 2 Отговор

    До коментар #19 от "Антикомунист":

    Гамбия е британска колония и няма кой да я пусне там. Една ‘гамбийка’ вчера се спомина на 32. Рускини скоро не са умирали

    Коментиран от #21

  • 21 Антикомунист

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Трътлю":

    Имах предвид най- малката държава в Африка
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ами

    1 8 Отговор
    Руснаците те чак тоя път наистина се доиграха.Спукана им е работата...
  • 24 Бе, Да

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "да бе":

    типичната балканска имитация на коментар... цялата им т.нар. култура последните 33 години е имитация на западната ( то па западната една култура -гейове и лесбийки) , всичките им мечти са свързани с това да се сравняват със запада егати залюханите балканци, само укритие са по зле.
    Е, на, искат да станат като ония изродените кривогледи и алкохолно болни поляци, а после се депресират, защото не разбирали, защо не могат да достигнат "западните нива на развитие"... то пък и едно развитие.
    И така, за толкова столетия не проумяха, че свободните хора живеят добре, Свободните Хора на Изток, на ИЗТОК.
    От там Изгрява Слънцето тъпани продажни алчни балкански и украински , а робите, дори да си мислят, че имат ужким нещо -Нямат Нищо, що кога са, се продали на атлантическите алчни англосаксонски говеда, никога и не стават Душевно богати!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бай араб

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Артилерист":

    Пусни си руската телевизия и се успокой има и руски сайтове
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.