Last news in Fakti

22 Май, 2023 08:30 1 082 9

Винисиус беснее: Ла Лига не се бори с расизма, а го поощрява!

  • реал мадрид-
  • винисиус жуниор-
  • расизъм-
  • футбол-
  • ла лига-
  • валенсия

Това не се случва за първи, втори или трети път

 Винисиус беснее: Ла Лига не се бори с расизма, а го поощрява! - 1
Снимка: БГНЕС

Крилото на Реал Мадрид Винисиус Жуниор беше в центъра на събитията при загубата на кралския клуб с 0:1 от Валенсия в 35-ия кръг на Ла Лига. Бразилецът стана обект на расистки обиди през второто полувреме, а в самия край на двубоя, видимо изнервен, удари Уго Дуро в лицето и получи червен картон. След срещата на “Местайя” Винисиус пусна емоционален пост в социалните мрежи, в който изрази разочарованието си от факта, че Ла Лига и отделните клубове не взимат достатъчно мерки, за да се борят с расизма.

“Това не се случва за първи, втори или трети път. Расизмът е нещо нормално в Ла Лига. Ръководството на лигата го счита за нормално, федерацията също, а съперниковите клубове го поощряват. Много съм тъжен. Първенството, което принадлежеше на Роналдиньо, Роналдо, Кристиано и Меси, сега принадлежи на расизма. Испания е прекрасна страна, която ме прие и която заобичах, но тя прие образа на държава, в която расизмът се толерира. Тъжно ми е за испанците, които не са съгласни с това, но днес в Бразилия Испания е известна като страна на расисти. За съжаление, виждайки какво се случва всяка седмица, не мога да го опровергая. Но аз съм по-силен и ще се боря докрай с расистите. Дори да е далеч оттук”, написа Винисиус.

В 70-ата минута, след като сигнализира на съдията Рикардо Де Бургос Бенгоечеа за обидите по свой адрес, Винисиус е заявил, че не иска да продължи да играе. Последва призив от диктора на стадиона към феновете да се държат възпитано. Малко по-късно Винисиус посочи конкретен привърженик на Валенсия, който го е обиждал на расистка основа. По аудиоуредбата отново помолиха публиката да спре с невъздържаното си поведение. Ако се беше стигнало до трето спиране на мача, това щеше да означава служебна загуба за Валенсия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 щурецъ

    6 3 Отговор
    Винисиус беснее: "Ла Лига" не се бори с расизма, а го поощрява! Бреейий,капацитет!Щах!Такива лайк Винишъс не абичат бели поданници. Къф рейсизъм е тогаС? Да беснейш ,не е ли расиЗмуСъ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 в кратце

    14 2 Отговор
    Бразилия не е испанска,а португалска. Да удариш в лицето играч на терена ,не е ли насилие?
  • 4 Футболен фен

    10 3 Отговор
    Ах недей, поредната ощипана мома. Нещо сме много чувствителни и изтънчени... пререкания и обиди винаги е имало и те са между всички, особено след крах или несправедливост. Обаче някои искат да бъдат третирани като по-равни от останалите! Не съм съгласен.
  • 5 Жайме

    9 2 Отговор
    Значит испанците са невъзпитани,тъй ли? Ако питаме Матадора,това май няма да е така? Не съм го видял до сега големият тенисист да се е държал невъзпитано. Напротив, Надал е много културен мъж.
  • 6 Геша

    10 1 Отговор
    За бесните лудница няма ли там?
  • 7 дядо поп

    9 2 Отговор
    Като не ти харесва , върви си от където си дошъл! Иначе в Европа парите са хубави , ама били расисти. Момче , щом си се качил на магарето , няма само да го яздиш ами и ще му миришеш и газове!
  • 8 Широка Кака

    6 2 Отговор
    Това е расистко изказване , американските пентагонисти искат да направят мел.езна европа
  • 9 3333

    5 2 Отговор
    Защо не обиждат Рюдигер,Родриго и те не са много бели,ама тоя е голям провокатор и само някой да го докосне и пада като застрелян.