Last news in Fakti

23 Май, 2023 10:10 969 1

Най-малко 10 убити при стрелба на пустинно рали в Мексико

  • рали-
  • стрелба-
  • спорт-
  • мексико

Организаторите на ралито потвърдиха, че стрелците са се приближили с автомобил, от който са открили огън при представянето на участниците в състезанието

Най-малко 10 убити при стрелба на пустинно рали в Мексико - 1

Поне 10 души са загинали, след като група стрелци е открила огън по зрители и участници в пустинното рали „Баха Калифорния” в Мексико в събота. Местните медии съобщават и за много ранени.

Организаторите на ралито потвърдиха, че стрелците са се приближили с автомобил, от който са открили огън при представянето на участниците в състезанието. Предполага се, че става въпрос за сблъсък на кланове от организираната престъпност, най-вероятно част от наркокартели. Нито една от престъпните групировки в страната обаче все още не е поела отговорност за нападението. В разследването на трагедията участват части на местната и федералната полиция, армията и дори военния флот.

„Ужасен съм от информацията за ужасната атака на рали „Баха Калифорния” в Мексико – заяви президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем. – Автомобилните състезания трябва да са безопасни за участниците и зрителите.”

В региона Баха Калифорния се провежда още едно, по-известно офроуд състезание – „Баха 1000”, което тази година е от 13 до 18 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коментатор

    0 0 Отговор
    Като в star wars