31 Май, 2023 15:18 8 345 7

България със супер отбор - атакуваме Европа мощно?

  • волейбол

Вариант за звезден волейболен състав

България със супер отбор - атакуваме Европа мощно? - 1
Снимки: БГНЕС

В края на лятото България ще е съдомакин на Европейско по волейбол. Варна дори ще приеме мачове от 1/4-финалите на първенството.

Чисто хипотетично, е възможно да имаме може би дори най-звездния стартов състав на форума.

След дългогодишно отсъствие Матей Казийски може да се завърне при "лъвовете". Дори и на 38 години, Казийски продължава да бъде феноменален играч. Матей пак стана волейболен шампион на Италия с Тренто и отново показа защо носи прякора Императора.

Не е ясно дали Казийски ще се присъедини към тима с треньор Пламен Константинов, но ако Матей отново бъде част от състава на България, може да се очаква да желае да играе като диагонал.

На тази позиция разполагаме със звезда - Цветан Соколов. Появиха се индикации за добри отношения между Константинов и Казийски и не толкова оптимални между Пламен и Цецо.

Има обаче сензационен вариант, при който тримата да поведат "лъвовете" защо не поне към мачовете за медалите на Европейското.

За целта трябва Казийски и Соколов естествено да са в състава, но колкото и изненадващо да звучи, може би най-добрият избор на състав не включва Матей като посрещач (Казийски през годините най-често е играл на този пост) и Цветан като диагонал, какъвто е традиционно.

Примерен вариант за титулярен състав на националите:

Разпределител: Георги Сеганов (в края на геймовете Георги Братоев пък може да е много ценен с опита и уменията си)

Диагонал: Матей Казийски (по-логично изглежда супер нападателят Казийски, да се съсредоточи върху атаката, блокадата и сервиса, ако се завърне в тима ни)

Посрещачи: Александър Николов и Мартин Атанасов (двойка посрещачи, която с години може да е в основата на тима ни)

Централни блокировачи: Алекс Грозданов (сред най-класните центрове в света) и... Цветан Соколов (Цецо има невероятна блокада, ако се съгласи да играе център ще атакува най-често на единичен блок или дори без съперник на мрежата, а не както често срещу двоен или троен в последните му изяви за България. Отделно ще е по-свеж да покаже огромната си класа на сервис)

Либеро: Теодор Салпаров (Теди каза, че се връща в националния, за да обере част от напрежението, при качествата му най-добре е да прави това като титуляр)

Такъв състав на България ще е много труден за спиране, особено в Двореца на културата и спорта във Варна.

*Естествено има и вариант Казийски да не се завърне в тима, а Константинов и Соколов да се скарат и да останем въобще без звезден диагонал на форума, би изглеждало логично на фона на много събития в страната. Но най-добре ще е националите ни в пълната си сила да зарадват публиката във Варна и всички фенове на спорта в България с класен волейбол.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечти

    0 0 Отговор
    А дано, ама надали... Докато Сеганов е в отбора ще сме все така зле.

    Коментиран от #2

  • 2 Иво

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мечти":

    Тази статия е объркваща. Не разбрах ще имаме ли звезден тим или не.

    Коментиран от #5

  • 3 странен спорт

    1 1 Отговор
    Яко блъскат горката топка- защо не се казва "вол, ей, вол"?
  • 4 Перничанин

    7 7 Отговор
    Никой не иска Казиеца, цял живот не игра за България ощипаната мома, сега се е сетил..
  • 5 геронтофил0 Емо

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    То той и автора толкова му разбира главата. Пак е проспал, че Цветан Соколов отказа да играе на Европейското

    Коментиран от #7

  • 6 Чеги Набара

    0 1 Отговор
    Какво значи"такъв състав ще е труден за спиране",да не си поръчат по още едно на бара,или да не влязат в басейна.Защото имахме повечето пъти супер състав,а все нещо им пречи"не били подготвени","били уморени","публиката била твърде близко до играчите"и т.н.Всичко е до психиката,така,че и сега ще е така,кръгла000000.Виж Франция,не били на нашето ниво,станаха и олимпийски,и лигата взеха/няколко пъти/,това е....,да не се излагаме пак...
  • 7 Голям праз

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "геронтофил0 Емо":

    Соколов не отказа да играе на Европейскато, а в първите кръгове на Световната лига, хайде да четем, преди да пишем.