4 Юни, 2023 10:00 4 555 32

Кой хвърли децата на Левски в Разград?

  • левски-
  • футбол-
  • лудогорец-
  • разград

"Сините" отстъпиха с 2:3, а домакините си върнаха върха в Първа лига след обрат от 1:2

Кой хвърли децата на Левски в Разград? - 1

Елин Топузаков, старши треньорът на "Левски", впечатли със смел подход в Разград при визитата на "Лудогорец" в плейофите на Първа лига. "Сините" отстъпиха с 2:3, а домакините си върнаха върха в Първа лига след обрат от 1:2. За пръв път, откакто е начело на столичния гранд, временният наставник демонстрира сериозно доверие в младите играчи. Досега той се придържаше към сходен избор на състав, заменяйки единствено наказани или контузени футболисти с най-доброто от резервата скамейка.

В Разград това много рязко се промени. Случайно или не, именно срещу изпадналия в незавидна ситуация "Лудогорец" дойде ред за експерименти в стил "Миньор" (Перник) от 2012 година. Тогава "чуковете" маскираха решението си да играят с юноши в знак на протест срещу "ритуално клане в Ловеч". Резултатът бе 0:7 за "орлите" и последвала титла за "зелените". А общото - начело на "зелените" преди 11 години и сега бе Ивейло Петев. Просто съвпадение, нищо лично.

Големият въпрос е как и защо Топузаков реши точно сега да дава шанс на млади. Откъде дойде този полъх на промяната? В предходните 9 срещи под негово ръководство дебют записа единствен Дейвид Михалев. Юношата на клуба се появи при 3:0 срещу "Локомотив" (Пд) на "Лаута" в заключителните 4 минути от редовното време, когато отдавна вече всичко бе ясно. В същото време дори утвърдените вече Патрик-Габриел Галчев и Марин Петков получаваха твърде малко шанс за изява. В Разград те бяха титуляри. Същото важеше и за Асен Митков, за когото това бе първи двубой в стартовите 11 от началото на сезона. Дебют като титуляр записа и Джават Ел Джамили, който до момента се радваше на общо 105 минути, разпределени в 9 срещи.

И за да бъде затвърден смелият подход на Топузаков на "Хювефарм Арена", на полувремето той замени и най-опитния бранител Ноа Сонко Сундберг със...17-годишния Дейвид Михалев, променяйки с това цялата схема на игра. При 2:2 дебют за "Левски" направи и Кристиян Йовов, син на Христо Йовов, сега част от Управителния съвет на клуба. Контузия на Митков все пак принуди треньора на "сините" да пусне на терена Роналдо, досега твърд титуляр. Неговият сънародник Уелтън пък изобщо не игра, разкарвайки се напразно до Разград, а останалите двама бразилци Уелтън и Рикардиньо изобщо не се качиха в автобуса. Всичко това са само и единствено факти.

Трябва да се отчете, че всички играчи, както и останалите в "синьо" на терена, дадоха всичко от себе си, но разлика в класите все пак имаше. Спомогна и 12-ият играч на домакините. Обикновено така са наричани феновете, но в Разград други имат тази привилегия. Останалото е история.

Ще излезе ли някой сега, за да признае, че той е съветникът зад Топузаков, за да може треньорът да действа с такъв размах кръг преди края? И дали въпросните смели действия ще продължат до края на сезона или от понеделник отново ще се придържат към прагматизма? Задавате провокативни въпроси, каза на два пъти Топузаков след 2:3 в Разград. А у нас те са в графа "забранени", защото не са удобни.

АВТОР: Владимир Иванов, "Труд"


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    15 6 Отговор
    Браво Владимире, браво все такива" заглавия" да поставяш ,ще се" уча" от теб.
  • 2 Голата истина

    23 24 Отговор
    А по добре ли е да гледаме африканци и араби в този отбор.Поредната маниполативна статия в тва пропагандно сайтче

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мим33

    24 14 Отговор
    Това си е работа на Левски и както и с когото иска него ще пускат и с него ще играят.Всеки си има отбор и да си гледа собствения такъв...

    Коментиран от #24

  • 5 Браво

    20 10 Отговор
    на Тончо. Видяхме много добри наши млади играчи. Трябва да им се дава шанс.
  • 6 Дискриминация

    14 7 Отговор

    До коментар #2 от "Голата истина":

    Недей да дискриминираш индивид по етнос и раса, заради хора като теб сме на това дередже.Отвори член 6 ал. 2 и го използвай този мозък малко да се раздвижат гънките!
  • 7 Бизонче

    18 6 Отговор
    След хикса на микренци с числото, спокойно мажеше да се играе за победа- не за бараж!

    Коментиран от #31

  • 8 Момчетата играха супер!!

    22 12 Отговор
    Раев продаде мача ,а Топчо си плю на името!!
    Ако Мъри беше треньор това нямаше как да стане!

    Коментиран от #27

  • 9 Даниел

    10 7 Отговор
    Каквото и да се каже съмненията винаги ще ги има.
    Погледнато реално,резултата от мача не е от съществено значение за Левски,а Левски не се интересува от другите отбори ,кой какви нужди има.
    Стратегически важен за отбора е само баража който се очертава след 2 мача,и с цел спечелването му,треньора запази от наказание,контузии и умора футболистите ,който ще трябва да изковат победата във въпросния мач,където победата има сериозно парично изражение,това е важното за Левски !

    Коментиран от #14, #19

  • 10 Запознат

    15 6 Отговор
    Щото домуса е обещал да плати борчовете на Левски

    Коментиран от #11

  • 11 Даниел

    10 5 Отговор

    До коментар #10 от "Запознат":

    Дори директно да се влизаше в ШЛ след този мач,той пак нямаше да е с цената на 20-25 млн,каквото са дълговете на Левски,няма логика в думите ти
  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 3 Отговор
    За протокола :
    "Сините" отстъпиха с 2:3, а домакините си върнаха върха в Първа лига след обрат от 1:2"

    Къде е образът и кой е отстъпилият -гостът ли , при 2:3 ❗😉
  • 13 Гошо

    9 4 Отговор
    Кирил Гелът му е платил.
  • 14 Навалний

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "Даниел":

    Е Манчестер Сити като ще играе срещу Интер най-важния мач на последните години що вчера игра с пълния си състав и не си позволи най-малко отпускане?

    Коментиран от #20, #29

  • 15 Това не е първенство,

    9 4 Отговор
    Това е порнография,трябва да се закрие.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Сандо

    8 0 Отговор
    Не сте ли разбрали,че спортът е пари?То и затова спортът залязва.Футболът - също.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тошо

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "Даниел":

    Хайде да видим в следващия мач с ЦСКА, дали ще пести и пази играчи за баража? Сигурен съм, че не. До искахме Левски да пести сили за място извън медалите и купите!

    Коментиран от #22

  • 20 Даниел

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "Навалний":

    Сеавнението е неуместно!
    Мача на сити вчера беше финал,играеше се за купа!
    Погледнато от страни решението на Топузаков буди недоумение,но ако се вземе предвид стратегическите цели на клуба за участието в евротурнири ,по-скоро изглежда оправдано!
  • 21 Фактъ

    11 9 Отговор
    От тирето са изпаднали в истерия . Отбора им е слаб и не е за шампион , ама видиш ли , Левски им виновни . Чакат наготово . Търсете проблема у себе си !
  • 22 Даниел

    3 5 Отговор

    До коментар #19 от "Тошо":

    Стратегията за мача е приета доста преди да стане ясен резултата от мача м/у ЦСКА-тата,едва ли някой е знаел,че ще стане издънка на армията!
    Мисля си,че отбора на ЦСКА беше пробит,ако си бяха вкарали дузпата Щеле ли да има значение кой е играл за Левски?
  • 23 Милен

    4 6 Отговор
    Е па не мога да разбера какво искат журналята, хем ревем, че нямаме национален отбор, хем ревем що се пускат млади играчи да играят. А двете неща са свързани помежду си
  • 24 Умен по цялата глава

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Мим33":

    Не бе..Те искат Левски да играе за титлата на ЦСКА...Как ще стане това ??
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 демократ

    8 2 Отговор
    щото домуза плаща а левски няма пари за заплати това е истината и това е български цирк
  • 27 Айде пак

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Момчетата играха супер!!":

    Ако Мъри беше треньор щеше да загуби ама с правилен футбол. Айде стига глупости, Мъри една минута не даде на Асен и Патрик да се докажат а Марин го покзваше като изтривалка. Това са бъдещето на Левски и трябва да играят в такива мачове да се каляват.
  • 28 Диамантената ръка

    5 5 Отговор
    "Децата" играха много добре даже и същите могат да бият Литекс в сряда

    Коментиран от #30

  • 29 Младежи

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Навалний":

    Оле малееее къде е Сити къде Левски. Тези играчи един мач не могат да направят 90 минути след 60тата капват ти искаш 4 мача да направят през 3 дена. Левски си има играчи и те заслужават да играят а не цял сезон да седят на пейката.
  • 30 Булба67

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Диамантената ръка":

    Не ,,литекс" баскетболен клуб от Америка, поне по,,Цвят"
  • 31 Бай Брадър

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бизонче":

    Момчетата играха за победа , за загуба играха раев (а) , тъпчо , и палячото на вратата !
  • 32 Циник

    2 1 Отговор
    Поне сте му показали снимката. Ама тия дългове от хазарт не се изплащат сами, какво да прави човека. Важното е лиценза да върви, феновете да снасят и НАП да се прави на разсеян.