Last news in Fakti

8 Юни, 2023 11:02 1 552 3

Левски с 3 от 3 в най-важния си мач за сезона

  • левски-
  • футбол-
  • арда-
  • бараж-
  • европа-
  • евротурнири

„Сините“ не са допускали грешка в баражите за класиране в Европа

Левски с 3 от 3 в най-важния си мач за сезона - 1
Снимка: БГНЕС

Левски завърши на четвърто място в крайното класиране на сезона, което означава, че му предстои участие в бараж за класиране за участие в квалификационните кръгове на Лигата на конференциите. Това ще бъде най-важният мач на сезона за „сините“. Съперник на тима на Елин Топузаков ще бъде Арда, а според програмата двубоят трябва да се проведе на 10 юни (събота) от 19:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

Това ще бъде четвърто участие на „сините“ в подобен бараж през последните години. Във всеки един от предишните Левски излизаше победител и се класираше за участие в евротурнирите. Предишните три случая даваха право на класиране за Лига Европа. Любопитното е, че и предишните три баража се играха на „Герена“.

БАРАЖИТЕ НА ЛЕВСКИ ЗА ЕВРОКВОТА
Сезон 2016/17, Левски – Верея 10:9 след дузпи (1:1 в ред. вр. и след прод.)
Сезон 2017/18, Левски – Черно море 4:1
Сезон 2018/19, Левски – Етър 1:0
Баланс: 3 участия, 3 класирания за евротурнирите.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 аноним

    4 3 Отговор
    МАХНА СЕ мЪРИ И лЕВСКИ СЕ СПИХНА. Отново станахме посредствен сив отбор. Акоситуацията в отбора не се промени кардинално (съмнявам се много в Саво, дано да ме опровергае), с такива като Топчо ще се борим за шест -седмо място в най-добрия случай. Ръководство с ограничено мислене, да допуснеш такъв треньор като Мъри да напусне си е провал. Ама така е - ум царува, ум робува ,ум патки пасе.
  • 3 Бат Насо да му мисли

    1 2 Отговор
    В какво ни превърна, беше пълна разруха отбора преди Мъри, скоро сигурно пак ще е така. - айде чакаме ви Чикиньо, Божинка, Славчев, Стиви на данЦика