Last news in Fakti

14 Юли, 2023 10:00 1 548 0

Ювентус: Напускаме Суперлигата!

  • ювентус-
  • суперлига-
  • футбол-
  • серия а

От клуба вече са задействали съответната правна процедура, но окончателното излизане на Юве ще стане факт след одобрение от страна на Барселона и Реал Мадрид - единствените клубове, които не са променили първоначалната си позиция и стоят зад проекта

Ювентус: Напускаме Суперлигата! - 1

От ръководството на Ювентус излязоха с официално становище, в което още веднъж декларират, че напускат проекта за европейска Суперлига. От клуба вече са задействали съответната правна процедура, но окончателното излизане на Юве ще стане факт след одобрение от страна на Барселона и Реал Мадрид - единствените клубове, които не са променили първоначалната си позиция и стоят зад проекта.

Още на 6 юни от Ювентус обявиха намерението си да напуснат Суперлигата. Това е поредният ход, с който от “Старата госпожа” се опитват да затоплят отношенията си с УЕФА. Първата стъпка беше направена с оттеглянето на Андреа Аниели от президентския пост. Освен това, Юве вероятно ще се откаже от участие в Лигата на конференциите, а в замяна няма да получи санкции за следващия сезон.

“Бианконерите” бяха наказани в Италия заради случая с фалшифицирането на документи с финансирането. Торинци предпочетоха да не вземат участие в третия по сила европейски клубен турнир, за да не рискуват да пропуснат Шампионска лига през следващата кампания.

Проектът за Суперлига беше анонсиран през 2021 година и включваше 12 клуба, но почти всички го напуснаха 72 часа по-късно след острата реакция на УЕФА и ФИФА, както и на множество футболисти, треньори и фенове.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА