Last news in Fakti

17 Юли, 2023 11:02 2 034 9

Алкарас: Вече съм като кралските особи и обичам тревата

  • карлос алкарас-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • новак джокович

Разбира се, че е хубаво да спечелиш, но дори и да бях загубил, щях да съм горд от постигнатото, защото играх на този прекрасен турнир, играх финал срещу една от легендите в нашия спорт

Алкарас: Вече съм като кралските особи и обичам тревата - 1

Карлос Алкарас е новият шампион на "Уимбълдън". 20-годишният испанец доказа, че вече няма проблем да играе и на трева, след като на финала победи специалиста на тази настилка и седемкратен победител в турнира Новак Джокович. Алкарас призна, че това е сбъдната мечта, като се пошегува, че вече обича тревата.

"Сбъднах мечта. Разбира се, че е хубаво да спечелиш, но дори и да бях загубил, щях да съм горд от постигнатото, защото играх на този прекрасен турнир, играх финал срещу една от легендите в нашия спорт. Това е невероятно само по себе си. Както казах, това е сбъдната мечта. Невероятно е за момче, което от 12-годишно мечтаеше да се озове в подобна ситуация. Всичко се разви много бързо и съм горд от това, което постигнахме. Горд съм от себе си, горд съм от отбора, който e зад мен, защото те ми помагат всеки ден, за да бъда в състояние да мога да изживея този момент", започна Алкарас.

"След първия сет мислех и си казах: "Карлос, вдигни нивото! Всички ще бъдат разочаровани, това е финал". Трябва да поздравя Новак. Чудех се как ще се чувствам да играя срещу него, невероятно е. Ти ме вдъхновяваш, Новак. Трябва да ти кажа, че играя тенис, защото съм те гледал. Гледал съм те, откакто съм роден. Ти печелеше турнири, може би ти би го казал по-добре от мен. Ти си на 36, новото 36, ти го правиш възможно, направо е нереално", обърна се испанецът към ветерана.

"Наистина бе много специално да играя пред всички тези кралски особи. Винаги е специално, не само пред краля на Испания, принца на Уелс. Получавайки вашата подкрепа (б.р. - на крал Филип VI), мисля, че два пъти досега съм играл пред вас и спечелих. Ако може, идвайте да ме гледате по-често. Това е изключителен момент и искам да благодаря, че дойдохте да ме подкрепите", каза с усмивка Карлос Алкарас.

"Сега вече мога да кажа, че обичам тревата. Изумително е, защото не съм очаквал, че мога да играя на това ниво и то за толкова кратко време. Спечелих Куинс..., наистина много бързо се научих да играя на трева и се гордея с това", каза още 20-годишният тенисист.

"Знам, че ставам почетен член на клуба. Това е супер да бъда член на този велик клуб. Това е много специално. Ще получа ли карта? Знам, че само кралските особи получават такива. Чудесно е и ще дойда извън турнира със сигурност", завърши Алкарас.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тупан техно

    13 0 Отговор
    И аз обичам тревата, не съм кралска особа..

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пич

    15 0 Отговор
    Хахаха..... евалата на Гришо ! Докато тези вдигат купи , нашия вдига красиви крачета !!!
  • 4 браво бе хубавец

    8 5 Отговор
    ама ще си останеш с андалуска кръв колкото и да обичаш тревата и ние сме така....
  • 5 Ел Тенисиньо

    10 1 Отговор
    Детето чудо
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пешо

    3 4 Отговор
    Доста простотата и арогантно момче

    Коментиран от #8

  • 8 Пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пешо":

    Става дума за Джокович.
  • 9 в кратце

    0 0 Отговор
    И овцете обичат тревата, да си я пасат.