Last news in Fakti

19 Юли, 2023 09:18 2 555 0

Един от най-великите плувци в историята започва в английския футбол

  • майкъл фелпс-
  • лийдс-
  • спорт-
  • футбол-
  • плуване

Рекордьорът по медали в плуването от Олимпиади ще застане начело на Лийдс заедно с голфъра Джордан Спийт и Джъстин Томас

Един от най-великите плувци в историята започва в английския футбол - 1

Един от най-великите плувци в историята Майкъл Фелпс става част от консорциума по откупуването на английския футболен клуб Лийдс, който ще бъде ръководен от американски спортисти или знаменитости, съобщават британските медии.

Рекордьорът по медали в плуването от Олимпиади ще застане начело на Лийдс заедно с голфъра Джордан Спийт и Джъстин Томас. Екипът от инвеститори е оценен на зашеметяващите 4,79 милиарда паунда от Forbes, което го прави 11-ата най-богата спортна организация в света. Това може да помогне на йоркширци да се върнат още през този сезон обратно във Висшата лига и да се конкурират с грандовете в Англия.

Новият председател на Лийдс Парааг Марате сподели пред широката общественост след откупуването на клуба: „Това е важен момент за Лийдс и ние вече работим усилено. Този преход е необходимото пренастройване, за да се начертае нов курс за клуба. Вече назначихме високоуважаван мениджър с опит в успехите и сме уверени, че Лийдс ще представи конкурентен отбор, който да се бори за промоция през следващия сезон. За мен ще бъде да привилегия да ръководя Лийдс, тъй като знам, че носим отговорност да гарантираме, че този клуб ще прави всички - щаб, играчи, поддръжници и фенове на Лийдс и Йоркшир, горди", заяви новият председател на Управителния съвет на клуба Парааг Марате.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА