Last news in Fakti

22 Юли, 2023 20:00 1 243 2

Хамилтън спечели полпозишъна за Гран При на Унгария

  • луис хамилтън-
  • формула 1-
  • спорт-
  • гранд при на унгария

За седемкратния световен шампион това е първи полпозишъна от Гран При на Саудитска Арабия в края на 2021 година

Хамилтън спечели полпозишъна за Гран При на Унгария - 1

Луис Хамилтън ще потегли от полпозишъна в утрешната Гран При на Унгария. За седемкратния световен шампион това е първи полпозишъна от Гран При на Саудитска Арабия в края на 2021 година. Британецът постигна 1:16.609, за да победи с 0.003 секунди Макс Верстапен в спора за полпозишъна. Втората редица на стартовата решетка утре ще бъде за пилотите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри, които отново показаха страхотното темпо. Двамата бяха със съответно 0.085 и 0.296 по-бавни от Хамилтън.

Изненадващо на петата позиция днес се класира пилотът на Алфа Ромео Гуаню Джоу, който ще подели третия ред с Шарл Леклер. Съотборникът на Джоу Валтери Ботас ще потегли седми, а до него на осмото място ще се нареди Фернандо Алонсо.

Серхио Перес сложи край на поредицата от разочароващи квалификации и за първи път от Гран При на Маями достигна до решителните 12 минути. В тях обаче той даде едва деветото най-добро време и ще раздели петата редица с Нико Хюлкенберг, който беше най-бавен в последния сегмент на сесията за място.

Само 0.002 секунди разделиха Алонсо и Карлос Сайнц в спора за последното място в третата фаза на квалификацията, като този испански дуел бе спечелен от двукратния световен шампион. Така Сайнц ще потегли 11-ти утре и ще подели шестия ред с Естебан Окон.

Зад двамата на 13-то място ще се нареди завръщащият се във Формула 1 този уикенд Дениъл Рикардо, който зае мястото на Ник де Врийс в екипа на Алфа Таури. Най-бавни във втория сегмент на сесията за място, в който пилотите можеха да използва само средно твърдите гуми, бяха Ланс Строл и Пиер Гасли, които ще стартират 14-ти и 15-ти утре.

Голямата жертва на първата фаза на квалификацията, в която пилотите можеха да използват само твърдите гуми на Пирели, беше Джордж Ръсел. Британецът, който преди година бе над всички в сесията за място на „Хунгароринг“, даде едва 18-то време и напусна битката за първото място днес след първите ѝ 18 минути.

Освен него аут след първия сегмент на квалификацията бяха още Алекс Албон и Юки Цунода, Кевин Магнусен и Логан Сарджънт. Албон, който бе с 0.011 секунди по-бавен от Рикардо в спора за последното място в топ 15 ще стартира 16-ти, Цунода ще потегли 17-ти, а Магнусен и Сарджънт ще поделят последната редица на стартовата решетка.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шерцингер

    0 0 Отговор
    За хунгароринг трябват много меки гуми.
  • 2 Сечко

    0 0 Отговор
    … Хамилтън спечели полпозишъна…
    Важно е как е завършил…