Last news in Fakti

4 Август, 2023 09:53 908 6

Черната серия на ЦСКА срещу румънски тимове продължава, "червените" с най-ранно отпадане от 9 години

  • цска-
  • футбол-
  • сепси-
  • евротурнири-
  • черна серия

„Червените“ отстъпиха с 0:2 на „Българска армия“ преди седмица, а снощи допуснаха нови четири гола във вратата си в Сфънту Георге

Черната серия на ЦСКА срещу румънски тимове продължава, "червените" с най-ранно отпадане от 9 години - 1

ЦСКА допусна тежко крушение в Лигата на конференциите и отпадна още във втория квалификационен кръг на турнира след болезнена загуба с общ резултат 0:6 от носителя на Купата на Румъния – Сепси. „Червените“ отстъпиха с 0:2 на „Българска армия“ преди седмица, а снощи допуснаха нови четири гола във вратата си в Сфънту Георге.

По този начин ЦСКА записа най-ранното си отпадане в евротурнирите от девет години насам. За последно „червените“ не успяха да елиминират нито един съперник през 2014-а година. Тогава те бяха отстранени от молдовския Зимбру във втория предварителен кръг на Лига Европа. Начело на тима тогава бе Стойчо Младенов, като първия мач в София завърши 1:1, а реваншът в Кишинев завърши без попадения и така с гол на чужд терен Зимбру продължи.

Това бе второ поредно отпадане от евротурнирите още на първото стъпало. През 2012-а година (б.р. – през 2013-а година клубът не участва в Европа) отново във втория квалификационен кръг на ЛЕ ЦСКА бе елиминиран от Мура по сходен начин – 0:0 в Словения и 1:1 на „Васил Левски“. Треньор на столичани пак бе Стойчо Младенов.

От 2018-а година, когато се завърна в Европа, „червените“ неизменно преодоляваха поне по два противника на международната сцена.

Иначе, ЦСКА продължи черната си серия срещу румънски съперници и вече в 11 поредни двубоя не успява да победи противник от северната ни съседка. На 17.10.1956-а година „червените“ разбиват като домакин Динамо Букурещ с 8:1. Загубата с 2:3 на реванша обаче лошо повлича крак.

След това на три пъти ЦСКА се изправя срещу Стяуа (1997/1998) – в Шампионската лига, Купата на УЕФА (2004/2005) и Лига Европа (2011/2012), като неизменно грандът от Букурещ продължава напред в елиминациите. Румънците печелят три от въпросните сблъсъци (2 у дома и 1 в София), а останалите 3 завършват наравно.

През есента на 2020-а година „червените“ бяха в група на Лига Европа с ЧФР Клуж. Тогава столичани паднаха с 0:2 в София и стигнаха само до 0:0 като гост. Сега не успяха да преодолеят и Сепси, като не взеха нито един от двата двубоя и дори не отбелязаха и гол.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шегичка

    8 0 Отговор
    Ел Гриша Ганчев и червените СепсиС ги тресе.
  • 2 кУмУнист

    10 1 Отговор
    Закривай ги тези и откривай нов . Айде за Ловеч
  • 3 Пенчо

    8 1 Отговор
    За кое ЦСКА става въпрос - тирето (преименувания "Литекс") или числото? Авторът да се подготви добре, преди да пише. Редакторите да му объртат внимание...

    Коментиран от #4

  • 4 Азазел

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пенчо":

    ГГ ги подготвя най-добре. Почти никой журналист не изписва или изговаря този отбор с името му.
    Виж, на другите числото е винаги изписано.
    п.п. Интересно, няма ли поне един набутан в багажника след мача?
  • 5 славист

    3 2 Отговор
    Защо си мислят,че армеиците са европейски отбор?Фарьорчетата тихо,кротко учат се да ритат и побеждават.Нашите непрекъснато някакви салтанати,подсмиват се на другите отбори и накрая едно голямо нищо...Защо не разкажете за мача с Аякс преди сто години и 94та...Някой в Европа може да си спомня.
  • 6 Не е

    4 0 Отговор
    Веднъж отпаднаха още на жребия