Last news in Fakti

6 Август, 2023 18:00 984 2

Капитанът на Локо Пд: Левски има лек комплекс на "Лаута"

  • димитър илиев-
  • футбол-
  • локомотив пловдив-
  • левски-
  • лаута

Ако не се лъжа няма друг подобен отбор, който да им е създавал толкова главоболия, освен Лудогорец

Капитанът на Локо Пд: Левски има лек комплекс на "Лаута" - 1

Локомотив (Пловдив) записа 7 точки в първите три кръга и оглави класирането. Сега черно-белите приемат Левски. За двубоя в неделя вечер, ситуацията на "Лаута" и целите, "Тема Спорт" потърси за интервю капитана на тима Димитър Илиев.

Митко, седем точки от 3 мача. Как оценяваш старта на кампанията?

- Започнахме добре, но можеше и още по-добре. За съжаление не успяхме да победим в дербито с Ботев в първия кръг. Радващото е, че отбелязахме доста голове, но рецептата е да продължаваме по същия начин. Нека не забравяме, че играхме с отбори, които не са сред водещите в шампионата и не трябва да се самозаблуждаваме, че сме направили кой знае какво до момента. Не бива да се задоволяваме, а да се стремим да надграждаме.

Доскоро имаше упреци, че Локомотив не бележи достатъчно, но в последните 2 мача вкарахте 8 гола... На какво се дължи тази промяна?

- За мен основната причина и тайната на успеха се корени в това, че работим повече време с един треньор. Това ни помага да вникнем все по-добре в идеите на наставника, да изграждаме синхрон и навици, и на моменти да се доближаваме до това, което той иска от нас.

Още повече една такава победа, каквато постигнахме в София срещу Локомотив с обрат и много голове (4:2) дава увереност. Нуждаем се от още такива, които да повишат самочувствието ни, защото разполагаме с много високо ниво като потенциал, но трябва да си повярваме, че можем да бъдем фактор и да се бием с най-добрите в България.

Предстои мач с Левски и точно в него трябва да се види постоянството на отбора. Срещу сините играете силно в последните години, но те са в серия от 4 поредни победи и продължават напред в ЛК. Респект, страх или амбиция буди това у вас?

- За съжаление през последната кампания ние взехме малко точки от отборите, които са пред нас в класирането. Това, че сме надиграли ЦСКА на "Лаута" не ни топли. Трябва да подобрим точно това - да започнем да печелим срещу фаворитите в шампионата.

Длъжни сме да се върнем към традицията, която бяхме създали да побеждаваме редовно и Лудогорец, и ЦСКА, и Левски... Относно Левски - те постигнаха първата си победа на "Лаута" в последните 10 години едва в последния шампионатен мач. В момента те са във впечатляваща форма и като единици, и като отбор.

Показват много приятен и атакуващ футбол, но същото се отнася и за нас. От гледна точка на безпристрастния фен се надявам да стане един хубав спектакъл. Сигурен съм, че стадионът ще е пълен, ще има и техни фенове и ще се получи прекрасна атмосфера. За радост часовете вече са по нормални за игра, температурите няма да са убийствени, а това всичко дава предпоставки за хубав мач и по-добрият отбор, който направи по-малко грешки ще победи.

Не ми каза формата на левски респект, страх или амбиция буди у вас?

-Страх със сигурност няма как да има. Ще се повторя, че последните десет години те изградиха лек комплекс на "Лаута". Ако не се лъжа няма друг подобен отбор, който да им е създавал толкова главоболия, освен Лудогорец. Те имат респект към нас, както и ние, но нищо повече. Излизаме с надеждата да продължим с добрата серия.

След раздялата с Пепи Витанов и Зебли не е изключено да ти се налага да играеш в по-задни позиции. Готов ли си да се отдалечиш от противниковото наказателно поле?

- Самата идея и схема на игра, която налага старши-треньорът ме праща по-дълбоко в нашата половина и да се нагърбвам с организирането на атаките. Това не ме притеснява, защото аз съм силен с топката в крака и нямам проблем друг да отбелязва головете, стига те да идват. В средата на терена обаче имаме млади български момчета, които трупат самочувствие и увереност и могат да заместят Зебли...

На тази позиция очаквате и включването на Лео Сена...

- За мен той е много добър футболист и като влезе във форма, бързо ще забравим напълно за Зебли. Това, което показва на тренировки е доказателство за класата му и неслучайно е играл в Серия А. Проблемът му беше физическото състояние, но вече свали килограми и ще му трябва още малко време да навакса с формата, защото не е играл дълго време, но това случи ли се той може да бъде един от водещите играчи в първенството.

След 3 изиграни кръга какви са впечатленията ти от нивото на отборите. Как виждаш битката за Топ 4?

- Няма да е по-различно от миналата година. Сега обаче състоянието на ЦСКА не е много добро и е притеснително за техните фенове. Едва лислед тези сътресения червените ще успеят да окажат тази съпротива на Лудогорец, но все пак това е ЦСКА и ще излязат от дупката, в която ги вкараха мачовете най-вече в Европа. Левски прави впечатление и най-вероятно ще вдигне нивото и ще играе по-сериозна роля. ФК ЦСКА 1948 също направиха сериозна селекция. Предполагам, че борбата ще е като миналата година и не вярвам в шестицата да има големи размествания.

Това означава ли, че Локо Пд ще е в Топ 6 и това ли са амбициите и целите пред вас?

- Потенциалът на отбора задължава това да е минимумът, който да постигнем. Да, липсва ни широчина, но ние ще се опитаме да надградим в представянето. Това зависи от много фактори - както от нас, така и от самата организация в клуба. Времето ще покаже дали ще направим крачка напред или крачка назад.

Усеща се напрежение между собствениците и феновете. Изпълнителният директор Павел Колев обяви, че напуска, защото не е съгласен да се разпродават водещите футболисти... Как се отразява това на отбора?

- Ние се стремим да се абстрахираме и да не ни влияе, но на мен лично ми е болно да виждам разединение в локомотивската общност. Надявам се да се намери общ език. Знаем, че Локо е силен, когато цялата черно-бяла общност е единна. Не искам да има фенове, които не идват на стадиона, защото не харесват ръководството. Иска ми се не само играта на отбора, но и визията за развитието на клуба да е възможно най-добрата.

Пепи Андреев записа чудесна асистенция в края на миналия сезон, а сега вкара и дебютния гол в елита. Той сподели за голямата ти заслуга за интеграцията му. Какъв съвет ще дадеш на него и останалите млади играчи?

- Аз съм доста сурво с него и искам да му кажа само да си спомни къде беше миналата година и къде е сега. Това се дължи на промяната в отношението му. Нека знае, че една асистенция и един гол не са достатъчни. Той трябва да продължи да работи, да слуша, да се развива, да мисли за футбол, защото това, че сега хората говорят за него не означава нищо. Това може много бързо да се забрави, ако той не се стреми да доказва на старши-треньора, на съотборниците си и на феновете, че заслужава място в тима. Това важи за всички млади.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ,,🤣🤣😂🤣

    0 1 Отговор
    НАЙ КОМПЛЕКСИРАНИТЕ ГОВОРЯТ ЗА КОМПЛЕКСИ АХАХАХАХАХАХ СТРАШНО
  • 2 Бостана

    0 1 Отговор
    Ако има дузпа, дайте да я бие Митко.