Last news in Fakti

21 Август, 2023 14:22 1 101 6

Бербатов: Неправилното изключване на клубове от БФС продължава, държавата трябва да се намеси

  • димитър бербатов-
  • футбол-
  • бфс

Когато се случват подобни неща, съм длъжен да съобщя тези неща

Бербатов: Неправилното изключване на клубове от БФС продължава, държавата трябва да се намеси - 1

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов даде пресконференция, на която говори са възникналата ситуация в българския футбол в последно време и изключването на редица аматьорски клубове от системата на футболния съюз.

"Неправилното изключване на клубове от БФС продължава. Когато се случват подобни неща, съм длъжен да съобщя тези неща. Получава се един вид чистка. Ако уронване на престижа е, желанието да свикаш Конгрес, това е диктатура. Те ни ти позволяват да упражниш правото си на глас", започна Бербатов.

"Само клубове, които искат такава промяна са изключвани последните месеци тайно. Без самите клубове да знаят, да им бъде дадено право на защита, тайно", допълни той.

Бившият голмайстор на Висшата лига каза, че е имал среща с министъра на спорта: "Имах среща с министъра на спорта и призовавам министъра на спорта да вземе отношение по този въпрос.

"Говорим за неправомерно изключване на клубове, които имат аматьори спортисти и деца. Над 3000 деца са спрени да практикуват това, което обичат, а именно футбола заради желанието на хората, които управляват футбола да запазят статуквото", не е доволен Бербатов от ситуацията, която се получава в българския футбол.

"Призовавам държавата да вземе отношение по тези неща, особено когато става въпрос за деца. Всички клубове са аматьорски клубове. Всички тези клубове апелират към нас да направим достояние това, което се случва в момента", призова Бербатов.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тарикатче е келипирджия

    2 6 Отговор
    Футболното разклонение на цялата македонска кохорта ,която иска
    да доовладее всичко и в България .
  • 2 Абсурдистан

    4 1 Отговор
    Мафията на алкохолиците не пуска кокала!
  • 3 Мързел

    2 1 Отговор
    Този работи ли нещо или и той стана блогър? Мързел и половина.
  • 4 Лукавец алчен си и ти

    2 1 Отговор
    Тия тънки и злобни устенца и тоя хитлеристки поглед
    ама предимно за дечицата
    за дечицата му е най-миличко.

    Коментиран от #5

  • 5 Гешевче

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Лукавец алчен си и ти":

    Наистина българинът мрази всеки и всичко що е по успешно от него. Това в Сърбия никога не може да се случи. Ние сме олицитворение на простотията, която е в основата на омразата.

    Коментиран от #6

  • 6 БАРБАРОН

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гешевче":

    Да българинът мрази да работи като Митко. Дай му да е директор примерно на водопад ама да работи не го търси Барбелона.