Last news in Fakti

23 Август, 2023 10:44 2 686 0

Забъркаха Дейвид Бекъм в скандал на Острова

  • дейвид бекъм-
  • женски футбол-
  • футбол

В Англия си имат други имена, които бяха взети на мушката с обвинение в „открит сексизъм“: футболната легенда Дейвид Бекъм и принц Уилям, който е и шеф на Футболната асоциация

Забъркаха Дейвид Бекъм в скандал на Острова - 1

Мъжете и женският футбол се оказаха токсична комбинация, довела до шумни скандали през последните дни, свързани с финала на световното в Австралия между Испания и Англия (1:0).

Започна се с целувката на шефа на испанската футболна федерация Луис Рубиалес по устните на националката Ермосо. Тя възмути куп политици и организации в страната, където вместо да се радват на първата и заслужена титла на момичетата, искат не само оставката на Рубиалес, но и му готвят съдебни жалби. Самият премиер Педро Санчес му заяви при срещата си с отбора, че извинение не е достатъчно.

Но и в Англия си имат други имена, които бяха взети на мушката с обвинение в „открит сексизъм“: футболната легенда Дейвид Бекъм и принц Уилям, който е и шеф на Футболната асоциация.

На активистки от феминистката група MFW не се хареса, че двамата са използвали дъщерите си Харпър (на Бекс) и Шарлот (на Уилям), за да изразят подкрепата си към националките след загубата на финала.

Организацията иска наследникът на трона и президентът на Интер Маями публично да обяснят защо в публикуваните клипове с дъщерите си не са включили нито един от синовете си.

С аргумента, че „ако английският мъжки футболен отбор беше на финал, дали тогава тези мъже биха показали само синовете си във видео съобщение, а не и дъщерите си?“

И добавят: „Защото все още се смята за нежелателно и дори отвратително момчетата да имат женски модели за подражание или да подкрепят женски отбор.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА