Last news in Fakti

23 Август, 2023 14:30 1 623 1

Излязоха подробности за тото скандала с бразилски национал

  • лукас пакета-
  • футбол-
  • скандал

Заради скандала той беше изваден от представителния тим на родината си

Излязоха подробности за тото скандала с бразилски национал - 1


Разследването за залози срещу бразилския национал Лукас Пакета, което се води от английската Футболна асоциация и провали трансфера на 25-годишния халф от Уест Хям в Манчестър Сити, придоби по-ясни очертания. Заради скандала той беше изваден от представителния тим на родината си.

Според „Дейли Мейл“, първоначалните съмнителни данни и проучването им датират от пет месеца, но разследването е катализирано след първия кръг на сезон 2023/24 на Висшата лига. На 12 август при равенството 1:1 срещу Борнемут Пакета получава жълт картон в добавеното време, малко преди да бъде заменен от Максуел Корне.

Това е един от трите мача, върху които е фокусирано футболното следствие срещу бразилеца. И в трите срещи халфът получава жълт картон, а за подобно нещо във въпросните двубои са регистрирани необичайно много и високи залози.

Първият жълт картон на Лукас Пакета, разследван от ФА, е от мача на 12 март между Уест Хям и Астън Вила (1:1). Тогава бразилецът получава картон в 70-ата минута. Втората съмнителна ситуация е от домакинската среща на „чуковете“ срещу Лийдс (3:1) на 21 май, когато бразилецът е официално предупреден в 65-ата минута. Следва вече споменатото равенство с "черешките" на 12 август.

По време на мача срещу Борнемут преди десетина дни халфът на Уест Хям не е знаел за подозренията и проучванията на ФА, които започват преди пет месеца. След двубоя с „черешките“ английските футболни власти са задълбочили разследването и са започнали проверки на регистрации в букмейкърски компании, направени на остров Пакета, намиращ се близо до Рио де Жанейро. Всички тази акаунти са на приближени до футболиста.

Първоначалните подозрения са дошли именно след сигнал на бразилски букмейкъри, които са получили необичаен брой залози за жълт картон на Лукас Пакета по време на срещата с Астън Вила през месец март. Самият Пакета отрича обвиненията. След новината за разследването той беше подкрепен от Уест Хям, а мениджърът Дейвид Мойс го пусна титуляр при победата с 3:1 над Челси в неделя. В понеделник е трябвало бразилецът да се яви на изслушване пред Футболната асоциация, но „чуковете“ и халфът са поискали отлагане, за да може да се подготвят по случая.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И аз играя така

    1 0 Отговор
    Левски- ЦСКА винаги червен картон и за двата отбора! И съм вземал парици!