Last news in Fakti

9 Септември, 2023 11:30 854 0

Николай Костов иска поне трима нови в Левски през зимата

  • николай костов-
  • левски-
  • селекция-
  • футбол

60-годишният специалист е казал, че ако отборът ще гони титлата в края на сезона, то му е необходимо подсилване

Николай Костов иска поне трима нови в Левски през зимата - 1


Треньорът на Левски Николай Костов е обявил пред ръководството, че желае през зимата клубът да привлече поне трима футболисти. През лятото на "Герена" пристигнаха само двама нови играчи - Хасими Фадига и Дарлан. 60-годишният специалист е казал, че ако отборът ще гони титлата в края на сезона, то му е необходимо подсилване.

Желанието на Николай Костов е да бъдат взети централен защитник, вътрешен халф с по-офанзивни функции и нападател. Един от първите двама ще бъде от родното първенство, като вече треньорът и щабът му следят отблизо изявите на играча. Нападателят ще е чужденец, който също вече е набелязан и се обмисля скоро да се влезе в първоначални разговори с него и клуба му.

Треньорът иска да има алтернатива на Рикардиньо, а не да се принуждава да преквалифицира играчи за върха на атаката. В халфовата линия пък липсва типичен плеймейкър, който да захранва нападението с пасове. Такъв в момента няма, като единствено Ел Джемили се доближава до този профил, но испанецът с марокански корени е по-полезен на крилото. Костов разполага и само с трима централни защитници в лицето на Димитров, Кордоба и Ван дер Каап.

От началото на сезона Николай Костов използва 21 футболисти, като в последните мачове от първенството на резервната скамейка преобладаваха юноши. Треньорът се надява да се реши през този месец и проблемът с българските паспорти на Цунами и Уелтън, за да може да използва всичките си играчи, родени извън ЕС. Към двамата се прибавят Роналдо, Рикардиньо, Дарлан и Хосе Кордоба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА