Last news in Fakti

12 Септември, 2023 19:11 6 639 35

Димитър Бербатов сподели скандални твърдения за Борислав Михайлов

  • футбол

Остра битка за БФС

Димитър Бербатов сподели скандални твърдения за Борислав Михайлов - 1
Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов, който се бори за президентския пост на БФС сподели интересна позиция във Фейсбук. Ето какво твърди Р-Еволюцията е тук, която подкрепя Бербатов, за настоящия президент на централата Борислав Михайлов.

Публикуваме думите от страницата на Р-Еволюцията е тук без редакторска намеса:

"Защо си затваря очите ФИФА за изцепките на президента на БФС? В колко голям скандал трябва да се замеси президент на източноевропейска футболна федерация, за да се стигне до санкция от ФИФА?

Един президент на футболна федерация може да получи забрана от ФИФА следващите 15 години да се занимава с футбол на национално и международно ниво, а името на друг вече 18 години продължава да бъде забърквано в скандали, без да му бъде потърсена отговорност от международна футболна институция. Има нещо общо между тези двама президенти - въпреки огромния обществен натиск за подаване на оставка, те са се вкопчили в постовете си и отказват да ги напуснат. ФИФА нарича такова поведение "африкански синдром".

Скандалът, който завихри Луис Рубиалес, когато целуна Дженифър Ермосо по устата по време на официалната церемония по награждаване на Световното първенство по футбол за жени, не слиза от челните места на международните медии вече над 20 дни. Общественият натиск за отстраняването му от поста е огромен. ФИФА образува етично дело срещу Рубиалес и го отстрани от поста му за 90 дни. Очаква се ФИФА да настоява за наказание от 15 години, в които той да няма право да се занимава с футбол. (След това Рубиалес подаде оставка.)

По смисъла на правилата на ФИФА, обвинението в сексуално посегателство е еднакво по тежест провинение с това в расизъм, черно тото и корупция. А това са част от обвиненията, които не просто "висят на врата" на Борислав Михайлов, но категорично уронват оскъдните остатъци от престижа на българския футбол.

Подозренията за участие в схеми с уредени мачове и близостта на Михайлов с боса на черното тото Дан Тан датират още от 2010 г., когато двамата бяха заснети да празнуват Нова година в Сингапур в компанията на друг заподозрян за черно тото българин – Костадин Хаджииванов. В последствие дясната ръка на Дан Тан – Радж Перумал, написа в книгата си, че това били "българските партньори" на Дан Тан. Скандалът за черно тото гръмна по време на приятелския двубой Естония-България през февруари 2011 г., договорът за който е бил сключен само два дни след новогодишното празненство. И въпреки че българските власти тогава не провериха случая, ФИФА разследва и анулира резултата от мача, а главният съдия беше арестуван в Унгария.

И това беше само стартът на поредицата тежки спортни и публични скандали, които бележат голяма част от управлението на Борислав Михайлов на БФС. В следващите няколко години станахме свидетели на расизъм по време на два двубоя България-Англия, отекнали в целия свят, данни за икономически престъпления и неправомерно изразходване на държавни средства от страна на БФС, разследване за корупция във футболното ни съдийство и множество пиянски и дискриминативни прояви на Михайлов в телевизионен ефир.

Михайлов бе принуден да подаде оставка, която странно защо не бе приета от Изпълнителния комитет на БФС веднага, но след повече от година, когато Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за президент на БФС, Михайлов внезапно оттегли оставката си на следващия ден и се завърна като спасител на българския футбол. След връщането му във футболната ни централа, президентът на БФС е обвиняван, че е съсредоточил усилия в отстраняване на повече от 130 клубове-членове на БФС, които желаят промяна в управата на федерацията, и че умишлено отмени в последния момент Конгреса на БФС, насрочен за 18 март 2022 г., от страх да не загуби от Димитър Бербатов, който се ползва с широка обществена подкрепа.

И след всичко това, два въпроса все още очакват своя отговор:
В колко голям скандал трябва да се забърка президент на източноевропейска футболна федерация, за да се стигне до санкция от страна на ФИФА? Интересува ли се ФИФА от управлението на източноевропейските футболни федерации?

Защо ФИФА не показва същата твърдост и отношение към провиненията на Борислав Михайлов, който многократно е уронвал престижа на българския и световния футбол, както световната федерация направи с президента на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес?
Ненамесата на ФИФА в случая "Михайлов" подсказва за двоен стандарт. Излиза, че ФИФА реагира, само когато това е продиктувано от широк обществен интерес. Това не говори добре за световната футболна централа и процесите там.

Тъй като БФС е член и на ФИФА, и на УЕФА, задаваме същия въпрос и към европейската футболна асоциация: УЕФА, в колко голям скандал трябва да се замеси президент на източноевропейска футболна федерация, за да се стигне до санкция?".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    52 7 Отговор
    колко нагъл трябва да си ,да не си хвърлиш оставката като перукан?не че тоя ще направи нещо де
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Роки

    48 4 Отговор
    Оставки в БФС!
  • 4 Борислав Михайлов като беше в Молюз

    7 30 Отговор
    Франция като ги бихме на парк дьо Пренс го спряха от игра да си влоши формата за световното първенство в САЩ 1994 тия сега му правят калташки номера щото имат 30 млн от Англия
  • 5 Англичаните не могат да преживеят

    21 5 Отговор
    Божията ръка когато Богдан Дочев беше страничен съдия в Мексико 86

    Коментиран от #8

  • 6 Рангел

    35 24 Отговор
    Стани Боби,да седна аз.Така беше и с Батето.Така е и в Парламента.Така си е навсякъде.Далаверките вървят и само далавераджийте се сменят.Прах в очите на народа и всичко си върви по един и същи начин.

    Коментиран от #7

  • 7 пери

    64 7 Отговор

    До коментар #6 от "Рангел":

    Стига му толкоз на Боби. Да се маха. Нека да видим Бербатов какво ще направи, няма как да знаем без да има шанс да покаже. Докато перукан не се разкара, ще продължим да копаем дъното, това поне е сигурно.
  • 8 Анонимен

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Англичаните не могат да преживеят":

    Не съм запалянко но Богдан Дочев ми се е набил в съзнанието като много лош съдия.

    Коментиран от #10, #13

  • 9 Тиквун

    32 4 Отговор
    Перукан е същата Тиква като Тиквун.
  • 10 Калинка

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    той си беше говедо и...
  • 11 Толкова е просто

    30 3 Отговор
    ФИФА е мафиотска организация и подкрепя мяфиотите! Особено мяфиотите-алкохолици!
  • 12 Дани

    35 9 Отговор
    С вас сме! Пълна подкрепа за Бербатов и Петров - Стилиан и Мартин!
  • 13 Ако Богдан Дочев беше сигнализирал

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    Главния съдия че има нарушение Англичаните щяха вероятно да станат световни шампиони в Мексико 86
    Тогава правилника на съдиите беше че само главния съдия отсъжда нарушението а страничните дават сигнали на главния съдия
  • 14 Попов

    27 7 Отговор
    Защото Мите, на Фифа и трябва малоумна и пияна марионетка която лесно да управлява, а не млад и наперен човек. Всички са брутално подкупни, кога ще го разберете това !!
  • 15 Нов

    9 20 Отговор
    Питайте Венци Стефанов за любимият Ви Бербатов....?
  • 16 Тримата коне

    8 21 Отговор
    Да докажат че могат да управляват да си покажат програмата за развитие на футбола у нас и ако имат футболната подкрепа от хората да са те ,но те нищо не могат освен да плюят.Какво кончета искате да лапате без да дадете и стотинка за Българския футбол.
  • 17 Стани

    8 13 Отговор
    Да седна.
  • 18 Батето

    10 9 Отговор
    Бербо ! Прав си.Но,УЕФА и ФИФА се командват от евреи !
  • 19 Помак

    11 14 Отговор
    Бербатката е помак ...а на помак вяра нямаи
  • 20 Защо бе?

    14 3 Отговор
    Разбит народ,слаба държава!Ако футбола обединява нацията,държавата ще е силна!Отделно народа ще има самочувствие!Кое ви е чудно,че държат продажен некадърник начело на БФС?
    А и имайте предвид,че колективните спортове са едни от малкото,които могат да обединят овце,забравили че са лъвове!
  • 21 Реалист

    15 14 Отговор
    Митак да беше играл за националния да имаш право да говориш.Ама сега малко не ти ли е неудобно.

    Коментиран от #23

  • 22 Жоро

    13 8 Отговор
    Давай Бербо с теб сме. вън Перуката от българския футбол!
  • 23 Знаещ

    9 8 Отговор

    До коментар #21 от "Реалист":

    Лъжец си, Бербатов е голмайстор на националния отбор!

    Коментиран от #24, #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 11 Отговор

    До коментар #23 от "Знаещ":

    Забравихте ли, как Бербатов си тръгна от терена най-демонстративно по средата на мача ни със Сърбия и обяви, че повече няма да играе в националния отбор??? Сега се е ОБОСТРИЛО едно много тежко негово заболяване - ЗВЕЗДОМАНИЯ.
  • 26 българин

    9 3 Отговор
    Бербатов, не прави грешка да се задяваш с ФИФА и УЕФА, нима там са по-малко корумпирани, гарван на гарван око не вади.
  • 27 Перо

    11 4 Отговор
    Селтикът Бербатов не разбра ли, че по политическа, джендърска линия, никога няма да бъде избран за шеф на БФС!
  • 28 Янков

    4 2 Отговор
    Защото повече от 40 години УЕФА и ФИФА са мафия! Не отделям МОК от тази група!!!
  • 29 Аноним

    5 9 Отговор
    Това леке няма спиране. Като е толкова принципен, да се откаже от лакомията си за власт и да подкрепи друг кандидат за шеф на БФС.
  • 30 Псевдоним

    1 3 Отговор
    Рубиалес не е политкоректен, докато Перукан е мазник.
  • 31 Свинчо

    2 1 Отговор
    Какъв президент на БФС ще си като се занимаваш само с клюки и доноси, така ли мислиш да управляваш с интриги и игрички .Жалко че никои друг не се захваща със тая работа
  • 32 Га6и

    1 0 Отговор
    Бербатов да сподели нещо и за брат си. До сега не е казал и дума за поведението на никой от севейството си, въпреки, че има доста скандални неща. Вместо само да говори да се хване и направи нещо позитивно, а не само интриги и скандали.
  • 33 Га6и

    0 1 Отговор
    Бербатов да сподели нещо и за брат си. До сега не е казал и дума за поведението на никой от севейството си, въпреки, че има доста скандални неща. Вместо само да говори да се хване и направи нещо позитивно, а не само интриги и скандали.
  • 34 Ганьо

    1 1 Отговор
    Защо Бербатов се изказва като черна станция да излезе пред някоя авторитетна медия и да представи програмата по която иска да работи.Така много ми прилича на крадеца дето вика дръжте крадеца
  • 35 Ожэффж

    1 1 Отговор
    Плъхоподобният иска да докопа баницата. Бербо беше голям играч, ама за друго не ставаш.