Last news in Fakti

14 Септември, 2023 07:02 1 698 5

Херо изригна: Махнете чуждите треньори!

  • димитър димитров - херо-
  • футбол-
  • треньор-
  • чужденци

64-годишният специалист също така разкри защо не е поел отбора на Ботев Пловдив, след като Станислав Генчев бе уволнен миналия месец

Херо изригна: Махнете чуждите треньори! - 1

Един от най-опитните и качествени български треньори Димитър Димитрво се изказа твърдо против големия брой чужденци, които са начело на родни клубове. Херо е на мнение, че това е тенденция, която няма да помогне на футбола ни да се оттласне от дъното.

“Вижте, големият проблем в момента на нашия футбол са собствениците на клубове, които предпочитат да назначават чужди треньори. Аз нямам нищо против класните специалисти от чужбина, които имам какво да дадат на българския футбол. Такива имаше преди много години, например Славолюб Муслин в Левски. Сега в България се напълни с треньори, които нямат история, нямат успехи. CV-ата им са празни. Но са удобни за шефовете на клубовете. Вие можете ли да кажете колко наши треньори са работил в Сърбия? Няма такива…”, коментира Димитров в интервю за “Мач Телеграф”.

“Вижте какво прави Илиан Илиев в Черно море. Вече 7 години той има практически цялата спортно-техническа власт. Работи с познати имена в мениджърските среди, знае кой играч да вземе, знае на каква позиция този футболист ще е полезен. Никой от ръководството не му се бърка в работата. Резултатът от това сега го виждаме - тимът е в челото на класирането, играе приятен за окото футбол. Феновете са доволни. Сашо Томаш в Локо (Пд) също има свободата да избира екип, играчи. И Локомотив е на първо място в класирането”, продължи Херо.

Той добави, че причината да не застане начело на Ботев (Пловдив) е нежеланието на шефовете на “жълто-черните” треньорът сам да определя екипа, с който да работи.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зайо Байо

    17 1 Отговор
    И народа ИЗРИГНА с искане да се махат Бойко и ШАЙКАТА му ! Даже протестираха с месеци по площадите. Дори и тиквената полиция ги би. Но......НИЩО НЕ ПОСЛЕДВА ! Дори върлите му УЖпротивници се прегърнаха с ПРОСТАКА от Банкя и го изпраха ! Та........толкова за смени и изригвания !
  • 2 плюс минус

    13 1 Отговор
    Не разбирам от футбол, но се питам:
    защо в българските отбори има толкова много чужденци?

    Коментиран от #4

  • 3 бягай бе

    3 1 Отговор
    келеш-нахеров! Мърморко ....
  • 4 Специалиста

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "плюс минус":

    Аз ще ти кажа бе! Река Конго е дълга 5000 км! По двата и бряга е пълно с братовчеди на Мпампе! Всички са по бързи от лъвовете (доказано, иначе нямаше да са живи)! Всеки се надява да намери един Мпампе, и изгодно по-късно да го продаде! А погледнеш ли горе в дърветата, прародителите му те поздравяват с дъжд от кокосови орехи! Я виж колко струва килото? Пак си на далавера!
  • 5 Левски 1914

    2 0 Отговор
    Иван Вуцов бог да го прости беше в Хайдук Сплит , а ти Херчо си гола вода!